Atelier de terapie prin artă, la Fundația Calea Victoriei

Terapia prin artă restructurează, dezvoltă şi regenerează. Hai să descoperi metode alternative de relaxare și vindecare și înscrie-te la Atelierul de terapie prin artă susținut de lectorul Maria Murgu, la Fundația Calea Victoriei.

Din 11 martie, timp de 5 ateliere care vor avea loc la sediul Fundației din București, din strada C.A. Rosetti, nr. 47, etaj 1, vei descoperi multiplele modalităţi de abordare în art-terapie.

Scopul acestor întâlniri nu este să facem picturi şi desene care să fie supuse vreunei judecăţi sau evaluări profesionale sau sociale, ci să ne bucurăm. Să medităm la cum vedem şi reprezentăm vizual această lume imersată în noi, să ne apropiem de imaginile din fiecare şi din jurul nostru, să accesăm un alt  mod de-a vedea în noi şi în afara noastră.

Accentul cade pe trăirea în aici şi acum, pe procesarea emoţiilor şi descoperirea resurselor personale. Fiecare membru al grupului devine protagonistul procesului creativ ce se desfăşoară în timpul întâlnirii, prin experienţă directă.

Vom învăţa să formulăm vizual, să gândim în altă limbă – cea a picturii, a „plasticii şi logicii” emisferei drepte şi, pe cât posibil, a inimii.

Iată temele celor cinci întâlniri:

1. Aspecte emoţionale personale legate de culoare.

2. Proiectăm pe foaia de hârtie sau prin obiectul creat o emoţie sau un sentiment.

3. A treia şedinţă ne apropie mai tare şi este dedicată introspecţiei, ce are ca punct de reper autoportretul.

4. A patra întâlnire explorează biografia personală, povestea personală prin desen.

5. Ultima întâlnire în grup va explora relaţia cu corpul.

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70%.

foto: wayhomestudio – www.freepik.com

Lector: Maria Murgu

Dată: 11 martie 2022

Ora: 19:00

Ateliere: 5

Frecvenţă: săptămânal, vineri

Tip: Practic

Varsta minimă: 16 ani

Cost: 450 de lei, pentru cinci ședințe