Ofertă 1+1 la biletele pentru opera „Don Pasquale”

Opera Comică pentru Copii invită întreaga familie să se bucure de oferta 1+1 la opera „Don Pasquale”, programată în acest weekend în Sala Mare a instituției. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro, iar reducerea se efectuează automat, la rezervarea online. 

„Don Pasquale” este unul dintre cele mai cunoscute titluri ale compozitorului Gaetano Donizetti. Adaptată pe înțelesul copiilor, acțiunea se petrece în Roma secolului al XIX-lea, când bătrânelul care dă numele operei, Don Pasquale, ajunge să fie păcălit de propriile decizii, spre deliciul publicului, care asistă la farsele ce îi sunt orchestrate acestuia. 

Publicul poate viziona acest spectacol în zilele de 6 noiembrie (ora 17) și 7 noiembrie (ora 11), oferta 1+1 fiind disponibilă și la casa de bilete a instituției, deschisă cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

„Cor cu Dor” de Copilărie

Începând din luna noiembrie, Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii va găzdui 5 concerte programate în stagiunea 2021-2022 și susținute de ansamblul „Cor cu Dor”. Fiecare dintre aceste concerte are o tematică diferită, iar cel care deschide seria, intitulat „de Copilărie”, va aduce în fața publicului muzica desenelor animate, interpretată într-o manieră originală. „Cor cu Dor” și-a început activitatea în anul 2016, sub îndrumarea dirijorului Teodora Jaworski, artist liric și solist al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, iar acum se bucură de prezența constantă a 40 de copii. Corul face parte din Programul Național Cantus Mundi și a participat la diferite concursuri internaționale, de unde s-a întors mereu victorios. A cântat cu diferiți artiști cunoscuți în România: Andra, Smiley, Loredana, Zoli Toth, Feli, Irina Rimes, Ducu Bertzi și mulți alții. Repertoriul pe care îl abordează „Cor cu Dor” este unul vast, ce cuprinde toate stilurile muzicale. Concertul „Cor cu Dor de Copilărie” are loc pe 6 și 7 noiembrie, în Salonul Mozart, de la ora 18:30, biletele fiind disponibile în rețeaua bilete.ro.

După Noaptea Vrăjitoarelor urmează Noaptea Spiridușilor

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Vrăjitoarelor” a înregistrat noi recorduri la public, care a epuizat foarte repede biletele pentru cele 26 de tururi desfășurate în numai 9 ore programate pe durata a trei zile. Opera Comică pentru Copii oferă spectatorilor mai multe asemenea evenimente în timpul unei stagiuni – „Noaptea Vrăjitoarelor”, „Noaptea Carnavalului”, „Noaptea Muzeelor” etc. – fiecare dintre ele bucurându-se de un mare succes la public. Tocmai de aceea, în premieră, anul acesta, în luna decembrie, la Opera Comică pentru Copii va avea loc „Noaptea Spiridușilor”!

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.