Musicalul „Madagascar” revine pe scena OCC

În perioada 28 august-5 septembrie 2021, Opera Comică pentru Copii invită publicul la 4 reprezentații ale celebrului musical „Madagascar – A musical adventure Jr.” (adaptare după filmul omonim produs de DreamWorks), în regia semnată de Emil Pantelimon și Jaqueline Bratu. Acest titlu îndrăgit de întreaga familie revine pe scena din Sala Mare după 18 luni în care restricțiile impuse de pandemie au făcut imposibilă programarea acestei super-producții în stagiunea Operei Comice pentru Copii. Povestea, care are două fire narative, debutează pe ritmuri nestăpânite într-un decor luxuriant, ce poartă semnătura scenografului Vladimir Turturica, și te poartă, pe rând, din jungla newyorkeză, în cea africană, într-un festin distractiv de neuitat.

Peste 100 de copii pe scenă

Un număr impresionant de copii talentați vor încânta publicul în următoarele două  weekend-uri, evoluând pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii într-un spectacol grandios. Toți cei prezenți se vor lăsa antrenați de ritmurile molipsitoare și de jocul expresiv al micilor interpreți care dau viață îndrăgitelor și simpaticelor personaje din filmul de animație omonim, marca DreamWorks. Coregrafia este semnată de binecunoscuta Jaqueline Bratu, care a mai pus în scenă la Opera Comică pentru Copii câteva spectacole la fel de frumoase.

Străzi Deschise cu Parada Personajelor OCC

Sâmbăta trecută a avut loc Parada Personajelor de la Opera Comică pentru Copii și Circul Metropolitan București pe Calea Victoriei, în cadrul programului „Străzi Deschise”, coordonat de Primăria Capitalei. Traseul a pornit de la Muzeul „Casa Filipescu – Cesianu” și s-a desfășurat până la Splaiul Unirii. Publicul mai puțin familiarizat cu producțiile OCC a avut ocazia să se întâlnească și să admire de aproape personaje din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituției din Calea Giulești nr. 16: protagoniștii din cea mai recentă premieră, musicalul „School of Rock”, dar și personajele din îngrădita producție „Madagascar – A musical adventure Jr.”. Nelipsiți au fost și Gulliver, din musicalul care îi poartă numele, și Uriașii din baletul „Jack și Vrejul de Fasole” – aceste trei personaje fiind la înălțime, și la propriu și la figurat. 

Carmen, premiera toamnei la Opera Comică pentru Copii

Luna septembrie aduce în fața spectatorilor celebra operă „Carmen”, de G. Bizet, montată în premieră pentru copii de maestrul Cristian Mihăilescu. Reprezentațiile cu cea mai celebră operă din lume, în premieră într-o variantă pentru copii, sunt programate în perioada 25 septembrie – 10 octombrie, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. În istoria muzicii, „Carmen” reprezintă și cel mai bun exemplu de operă comică, gen de operă franceză care nu este neapărat comedie, ci combină fragmente cântate cu dialog vorbit. Se poate spune că acest gen este un precursor al operetei. Astăzi, în teatrele de operă din lume majoritatea producțiilor renunță la dialogul vorbit, dar sunt și spectacole care păstrează forma originală. La Opera Comică pentru Copii din București, având în vedere că este o adaptare, spectacolul folosește dialog vorbit realizat de către echipa de creație după textul recitativelor (vorbirea cântată din partitură) și textul original. Deși în partitura pentru opera „Carmen” compozitorul folosește numeroase motive și ritmuri spaniole, Georges Bizet n-a călătorit niciodată în Spania.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0745 45 56 45.