Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă

curs scenaristica comedie

Ai umor, vrei să-l aprecieze și ceilalți și te-ai gândit să scrii un scenariu de comedie. Află de unde să începi și ce trebuie să faci la cursul Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă organizat de Fundația Calea Victoriei din 19 iulie, în București.

Vei învăța cum se scrie o comedie, fie ea romantică, satiră sau farsă, de la Vlad Trandafir, regizor și scenarist.

Cursul are trei întâlniri în perioada 19-21 iulie, de la 19.00, la sediul fundației din str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Taxa de participare este 240 de lei, iar bilete găsești pe site.

Cursul se adresează celor care doresc să scrie comedie în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului şi să cunoască regulile după care el funcţionează. Este o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film – să înţeleagă mai bine genul comediei, să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, cursul „Cum scrii o comedie?” se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul comediei ca atare.

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile comediei. Trecem în revistă cele mai importante tipuri de personaje ale genului şi caracteristicile lor. Deprindem tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”. Aprofundăm utilitatea farselor, a deghizărilor şi a identităţilor greşite. Explorăm natura dialogului şi a scenelor de comedie.

La curs vei analiza împreună cu lectorul fragmente din comedii celebre, de la Saturday Night Live, Annie Hall, The Blues Brothers, la Beverly Hills Cop, Ghostbusters şi Tootsie.

Vei parcurge următoare aspecte, indispensabile înţelegerii genului:

  • – Cum funcţionează comedia;
  • – Cele mai bune 9 tipuri de personaje;
  • – Cei 15 paşi ai comediei;
  • – Dialogul în comedie;
  • – Studiul diverselor subgenuri ale comediei – de la comedie romantică la satiră şi farsă.

Dacă vrei să participi la curs sau să-l faci cadou și ai nevoie de mai multe detalii, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.