Atelier online de Jurnal ilustrat – Storytelling prin imagini

atelier de jurnal ilustrat

Dacă ai cochetat întotdeauna cu desenul şi vrei să îţi scoţi creioanele de la naftalină, hai din 14 iunie la Atelier online de jurnal ilustrat – Storytelling prin imagini, organizat de Fundația Calea Victoriei. Întâlnirile au loc zilnic, de luni până joi, de la 19.00 la 21.00.

Dacă ești începător, acest atelier îţi va da încrederea şi motivaţia să te apuci din nou de un hobby minunat. Dacă în schimb eşti un artist cu ani de experienţă, crearea unui jurnal ilustrat îţi poate da acel impuls creativ, un spaţiu de joacă fără reguli, atât de necesar pentru a veni cu idei noi şi a da un refresh tehnicilor tale.

Lectorul, ilustratoarea Andreea Mironiuc, îţi va oferi la atelier câteva tips & tricks pentru desen şi sintetizarea informaţiilor.

Afli metode pentru a-ţi crea propria variantă de jurnal, tehnici de bază de desen, tehnici de journaling și storytelling prin imagini.

Îţi formezi obiceiul să desenezi constant și ești mai motivat să te uiţi mai atent în jur şi să fii mai prezent în viaţa de zi cu zi. Mai mult, îţi îmbunătăţeşti tehnica de a desena și… este distractiv. Odată ce ai descoperit bazele realizării unui jurnal ilustrat, te poţi axa pe ce te interesează pe tine mai mult: fie că este vorba de peisaje, călătorii, portrete, tipografie sau elemente decorative: jurnalul tău, regulile tale.

Înainte de începerea cursului, vei primi un PDF cu un caiet de exerciţii, pe baza căruia vom lucra în clasă. Atelierul este practic, aşadar la fiecare şedinţă vom avea o mulţime de exerciţii interactive, care te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti tehnica de a desena şi de a privi lumea din jurul tău.

Temele celor patru întâlniri ale atelierului online de jurnal ilustrat sunt:

1. Tipuri de jurnale. Lucrăm la design-ul unui personaj care să ne reprezinte şi învăţăm metodele prin care putem face documentarea unui astfel de proiect.

2. Vorbim în detaliu despre storytelling prin imagini, sau cum să spui o poveste folosind câteva cadre cheie. Apoi, vom discuta despre urban sketching şi despre felul în care poţi folosi orice pretext pentru a crea ceva interesant în jurnalul tau.

3. În cea de-a treia şedinţă vom vorbi despre hărţi ilustrate. Bineînţeles, vom ilustra şi propriile noastre hărţi, reale sau imaginare.

4. În ultima şedinţă vom ilustra o reţetă, folsind o tehnică la alegere. Vom vedea exemple, tehnici diferite şi vom alege metoda preferată de a crea un astfel de proiect.

Întâlnirile au loc online, live, zilnic, de luni până joi, de la 19.00. Taxa de participare – 320 de lei – poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.