Propunerea ta de cadou pentru Shakespeare, „transmisă destinatarului” de Teatrul Nottara

Astăzi, 23 aprilie, marcăm 457 de ani de la nașterea lui William Shakespeare. Deși data venirii sale pe lume nu este cunoscută cu exactitate, se pare că botezul său, care avea de regulă loc la trei zile de la naștere, s-a întâmplat pe 26 aprilie 1564.

Teatrul Nottara s-a gândit la o modalitate inedită de a marca nașterea acestei minți sclipitoare. În postările de astăzi de pe paginile de Facebook și de Instagram ale teatrului, urmăritorii sunt invitați să facă sugestii de cadouri simbolice pentru marele scriitor, „de ziua lui”. Teatrul Nottara va alege cea mai inspirată idee și va se va ocupa de concretizarea cadoului, pe care îl va trimite apoi, însoțit de un mesaj, la Casa Memorială William Shakespeare din Stratford-upon-Avon, în semn omagiu față de amintirea celui care ne-a dezvăluit, tuturor, care e întrebarea.

Viața lui William Shakespeare a fost mereu înconjurată de enigme și controverse, întrucât istoria consemnează puține date despre el. Nu același lucru putem spune, însă, despre tot ceea ce a lăsat în urmă acest reper universal al dramaturgiei, al cărui nume a rămas sonor și în zilele noastre. Din opera lui Shakespeare s-au păstrat aproximativ 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă. Piesele sale de teatru rămân cât se poate de populare și astăzi, fiind în continuare studiate, jucate și reinterpretate în întreaga lume.

Și la Teatrul Nottara s-au jucat cu succes, de-a lungul anilor, multe dintre piesele sale, dintre care amintim: Femeia îndărătnică, regia: George Rafael (1957), Antoniu şi Cleopatra, regia: George Teodorescu (1961), Richard al III-lea, regia: Ion Şahighian (1964), Hamlet, regia: Dinu Cernescu (1974), Doi tineri din Verona, regia: Cătălin Naum (1996),  Mult zgomot pentru nimic, regia: Diana Lupescu (2013), Cum vă place, regia: Alexandru Mâzgăreanu (2018).