Grigore Vasiliu Birlic a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie din tara

Grigore Vasiliu Birlic a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie din tara noastra care a stiut cel mai bine sa-si foloseasca defectul de a fi peltic dand nastere unor personaje memorabile ale creatiilor lui Tudor Musatescu, I.L.Caragiale sau Moliere, desi a picat de sapte ori examenul la actorie.

Indrumat de mic de familie sa spre o cariera in Drept, Birlic ia calea legelor cu inima indreptata catre teatru. Din dorinta de a fi actor se angajeaza figurant in timpul studiilor la Teatrul National din Cernauti unde este remarcat si distribuit intr-un rol titular, bineinteles, intr-o comedie.

Acest spectacol reprezenta inceputul pentru acest titan al comediei care si-a transformat defectul intr-o amprenta a talentului sau actoricesc desi fusese refuzat pe acest motiv sa studieze actoria.

Un suflet sensibil, legat de visele sale pana-n panzele albe. La moartea prematura a nevestei sale a fost devastat. Se ducea la cimitir sa-i citească ziarul. Și totuși, magazinul de vise a mai vandut odata, cel puțin.

Câtă iubire încape în actor? Cam cata da și cel de Sus…

Un articol similar aici.

FOTO: https://latimp.eu/vagonul-restaurant-cu-grigore-vasiliu-birlic-si-dem-radulescu-momente-si-schite/