Marin Moraru se nastea in 1937 pe 31 ianuarie

Suntem ce sunt amintirile noastre?, se intreaba marele actor Marin Moraru in cartea sa biografica cu acelasi nume, plecat prea devreme dintre noi.

Nu as indrazni sa-l contrazic pe acest artist inzestrat cu o mare generozitate si nobila blandete, ci doar as intregi viziunea sa despre amintiri, evocandu-l in imaginatia voastra.

Cred ca acesta e cel mai mare omagiu pe care il putem aduce lui Marin Moraru, cel care vedea lumina zilei in urma cu 84 de ani.

“Cred in oameni si-i iubesc, desi asta nu e neaparat bine”

O amintire frumoasa descrisa in cartea sa splendida si suculenta din punct de vedere memorialistic este cea cu prietenul, colegul de facultate si viitorul partener de scena, Gheorghe Dinica.

Fiind amandoi saraci, pregatindu-se de repetitii au infulecat multi cartofi prajiti cu si mai multe oua toate la pachet cu sfanta paine pentru a le tine de foame.

Asa s-a facut teatru in Romania. Cu aceste sacrificii actorii au tinut inima calda publicului. Cu toate acestea, la finalul carierei sale de peste 5 decenii inchinate scenei, intr-un interviu cu Eugenia Voda, Marin Moraru spunea, aproape plangand, ca nu stia ca oamenii pot fi atat de rai, pana la urma.

“Cred in oameni si-i iubesc, desi asta nu e neaparat bine, pentru ca unii pot sa-ti creeze mari dezamagiri”.

Sursa FOTO: Ziarul Metropolis