Cadou muzical, în Ajun, de la Opera Comică pentru Copii: Poveste de Crăciun 2020!

Moș Crăciun a venit mai devreme la Opera Comică pentru Copii (OCC) și, cu ajutorul artiștilor teatrului, a oferit un cadou surpriză tuturor, în Ajun. Un spectacol altfel de Crăciun, marca OCC, a fost difuzat joi, 24 decembrie la postul TVR1, de la ora 12.00, spre bucuria celor mici, deoarece protagonistul evenimentului este chiar Moș Crăciun. Extrem de ocupat în această perioadă, Moșul, mare amator de muzică și dans, le-a cerut ajutorul cântăreților și dansatorilor de la Opera Comică pentru Copii pentru a alcătui un lung-metraj de sărbătoare, care să cuprindă melodii din toată lumea dedicate Crăciunului. Creatorii Poveștii de Crăciun, regizorul Cristian Mihăilescu și scenograful Vladimir Turturica, alături de coregrafa Andreea Soare, dirijorii Alexandru Ilie și Gheorghe Iliuță, coordonatorii Valentin Racoveanu, Emil Pantelimon și Marius Portik au filmat o călătorie muzicală, alături de Moș Crăciun și spiridușii săi, călătorie care să surprindă veselia și spiritul sărbătorilor. 

În filmul „Poveste de Crăciun, copiii și familiile lor pot urmări, pe lângă colinde și cântece de sezon surprinse în locații spectaculoase și câteva lucrări mai puțin cunoscute publicului larg. Soliștii interpretează piese precum „Carol of the bells” de Mikola Leontevici, în aranjamentul grupului vocal Pentatonix, „Noel c’est l’amour” de Norbert Glanzberg sau colinda „La Betleem colo-n jos” de Nicolae Lungu. Fiecare piesă este însoțită de imagini cu locurile din care provine. Astfel, copiii pot călători alături de Moș Crăciun și colindătorii Operei Comice pentru Copii prin Franța, Anglia, Germania, Statele Unite ale Americii. În România, Moșul și prietenii săi sărbătoresc într-un peisaj idilic, la țară, unde în vremurile de demult flăcăii și fetele se bucurau de venirea Crăciunului cu cântece, jocuri și masa plină de bucate. 

Atmosfera de petrecere și bucurie din spectacolul-eveniment tradițional „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii, devenit anul acesta lung-metraj, poate fi găsită și la târgul online povestedecraciun.net, în aplicația Opera Copiilor. Acolo, alături de cele mai frumoase și captivante spectacole ale Operei Comice pentru Copii se pot urmări și alte producții dedicate sărbătorilor de iarnă. Toți cei care vor un Crăciun de poveste pot viziona gratuit, online, edițiile „Poveste de Crăciun” din 2016, 2017, 2018, 2019, spectacole eveniment cu invitați speciali, baletul „Spărgătorul de nuci”, titlu prezentat în toată lumea cu ocazia Crăciunului și, bineînțeles, filmul „Poveste de Crăciun” 2020, cadoul primit anul acesta. Dar surprizele Operei Comice pentru Copii, la sfârșit de an, nu se sfârșesc aici. Pe 30 decembrie, cei mici pot găsi în aplicație o emisiune specială, „Revelionul copiilor”, iar pe 2 ianuarie se pot delecta cu un concert de Anul Nou al orchestrei teatrului. Toate aceste evenimente, împreună cu activitățile online oferite de platforma de jocuri și… distracție povestedecraciun.net sunt menite unui Crăciun în familie, alături de marea familie a Operei Comice pentru Copii, o Poveste de Crăciun altfel, dar la fel de plină de muzică de calitate. 

Articol realizat de Iulia Toea Mureșan