Frica irațională de moarte a unor români a paralizat România

Frica irațională de moarte a unor români a paralizat România. Îmbuibarea trece temei de vază a stăpânirii acestei frici de neant. Românul găsește refugiu în mâncare chiar și în fața morții. Cozile nu sunt atât o reminisciență a trecutului comunist ci o pavăză a unui spirit mediocru în fața istoriei.

NU suntem la coada Europei ci stăm la coada Europei. Nu ne-a pus nimeni acolo cum nimeni nu ne-a pus să ne îmbuibăm în avans cu tot felul de produse când lumea, așa cum o știm cu tot cu drepturile noastre a apus în mai puțin de-o lună în acest an.

În măsura în care golul din buurtică se acoperă suntem vii. O plesnitură peste buric și gata suntem salvați în fața imineață a morții. Când ni se face frică din nou deschidem frigiderul sau produsele depozitate și deasupra dulapului și rostim cuvintele magice ”Asta-i pofta ce-am poftit!”.

Suntem domnitori în sanctuarul propriei case

Frica de moarte o lăsăm pe preș în fața ușii, dar tot găsește ia loc să intre prin efracție în locuința noastră.

Înainte absența unui sens ne conducea spre îmbuibare. Acum absența a luat chipul morții și chintesența acestei perioade virusate și la propriu și la figurat va trece neobservată de sufletele adormite sub presiunea produselor alimentare.

Biserica se închide sub ochiul protector al statului și cu acordul panicaților solidari. Ne rămâne contactul cu divinitatea în confortul propriului santuar. Ar fi totuși un bun remediu pentru ameliorarea îmbuibării.

Cei care nu sunt de accord cu mine si susțin, la nivel de ecloză ideologică, ca religia este intrumentul paturilor privilegiate de a ține în frâu proletariatul le recomand cartea lui Lucrețiu Pătrăscanu, părintele ateismului românesc de înaltă finețe. Detalii aici.

Filosofii greci aveau un regim de austeritate alimentară în care credeau. Am putea spune, păstrând proporțiile adevărului istoric, că ei erau adevărații vegani spirituali ai omenirii. Exista credința că cetățile unde numărul bucătarilor creștea favoriza decăderea lor pe toate planurile.   

Vă doresc un an cu mult umor și mai puțină îmbuibare!

Sursa foto: Gandul