La joacă prin Târgul „Poveste de Crăciun”

Iarna aceasta, pentru că e mai bine să stăm mai mult în casă, Opera Comică pentru Copii aduce magia sărbătorilor, poveștile și jocurile online, prin platforma povestedecraciun.net, lansată zilele acestea. Zeci de atracții îi așteaptă pe cei mici și cei mari în acest târg virtual, în care se pot bucura aproape cu aceeași intensitate ca și când s-ar afla în curtea teatrului bucureștean din Calea Giulești nr.16, la evenimentul tradițional „Poveste de Crăciun”. Cele mai frumoase ateliere pentru copii pot avea loc în… sufragerie, cu ajutorul spiridușilor care intră live pe computer și îi ajută pe cei mici să construiască brăduți, coronițe de Crăciun, oameni de zăpadă, decorațiuni, păpuși sau îi învață să privească spre stele la Atelierul de miniastronomi. 

Marea provocare a târgului și noutatea acestui an este multitudinea de jocuri video la care vă provoacă organizatorii. Copiii au mai multe misiuni speciale: să găsească Drumul Zăpezii, să-l ajute pe Moș Crăciun să rezolve provocările din Labirintul de gheață, să se dea pe Derdelușul elfilor sau să parcurgă alături de Moș Crăciun, pe patine, un drum plin de obstacole și… dulciuri! De asemenea, nu trebuie ocolite încercări ca exercițiile de memorie din Memory Quest, lecțiile de schi, aventurile alături de ursul polar care trebuie să ocolească apa rece din povestea „Copca lui Moș Crăciun” sau încercările de a livra cadouri pe Hornul Magic. Vizitatorii platformei pot participa online la bătăi cu bulgări, pot rezolva puzzle-uri, pot vizita Ieslea de Crăciun dar, cel mai important, știați că Moș Crăciun a semnat un contract cu Opera Comică pentru Copii? Copiii îi pot scrie Moșului la „Poșta lui Moș Crăciun” și pot vorbi cu el pe net! Moșul a pregătit mai multe jucării și idei de cadouri la Magazinul OCC, ușor de găsit pe platformă, de unde se pot achiziționa online cărți, decorațiuni, jocuri pentru diferite grupe de vârstă pe care le puteți primi acasă.

Toate atracțiile descrise mai sus sunt însoțite, la târgul virtual de Crăciun al Operei Comice pentru Copii de muzică de sezon și de îndrăgitele spectacole ale teatrului. Dacă doriți să intrați cu adevărat în spiritul sărbătorilor de iarnă nu trebuie decât să vă înscrieți pe platformă, la secțiunea „Colindătorii OCC” și artiștii Operei Comice pentru Copii vă vor alcătui un program de colinde personalizat pe care îl veți urmări live. Mai mult, la Radio Cantus Mundi veți putea asculta colinde în interpretarea Corului Madrigal „Marin Constantin” și cântece de sezon ale Corurilor Cantus Mundi, alcătuite din peste 60.000 de copii pasionați de muzică din întreaga țară. 

Poate cel mai frumos cadou de sărbători pentru întreaga familie este accesul la spectacolele și emisiunile transmise pe scena târgului, „Scena cu spectacole de Crăciun”, care face legătura cu aplicația Opera Copiilor. Aplicația oferă, cu doar 1 leu pe zi, acces la aproape toate spectacolele Operei Comice pentru Copii, la emisiuni educative și amuzante, zeci de povești și ghicitori, interviuri, lecții de grădinărit, de gătit, de dans, toate numai bune de petrecut în casă, la căldură, cu laptop-ul, cele mai frumoase sărbători în familie. În aplicație găsiți în plus, gratuit, mai multe spectacole de gală dedicate Crăciunului, din care trei premiere!

Târgul virtual „Poveste de Crăciun”, prin activitățile pe care le propune, majoritatea gratuit, reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru a petrece acasă sărbătorile de iarnă. Nu numai pentru că oferă o alternativă la evenimentele în aer liber, ci și pentru că îi provoacă pe vizitatori să se distreze împreună prin spectacole grandioase, emisiuni interesante și pline de umor, o multitudine de activități educative, care stimulează inteligența și gustul pentru frumos. Este cadoul de sărbători al Operei Comice pentru Copii!

Articol realizat de Iulia Toea-Mureșan