START VOT! 10 elevi români din Ucraina vor fi premiați cu câte o tabletă în cadrul concursului „România din biblioteca mea”

Pentru a celebra Ziua Limbii Române, Asociația Identitate Culturală Contemporană și platforma digitală haisalut.ro organizează concursul de eseuri cu tema „România din biblioteca mea”, care își propune să stimuleze cei mai talentați elevi din Ucraina să scrie despre România și să îi premieze, pe zece dintre aceștia, cu câte o tabletă.

Concursul este organizat în parteneriat cu Centrul Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, care face parte din Consiliul Național al Românilor din Ucraina și Centrul de Informare al României din Ismail. Scopul acestui concurs de eseuri este de a promova și a consolida importanța limbii române ca fundament al identității culturale românești.

Au fost primite de către organizatori peste 30 de eseuri, 10 dintre care vor aduce autorilor premii. De precizat că Asociația Identitate Culturală Contemporană a semnat un acord de parteneriat cu Centrul Media BucPress pentru desfășurarea de acțiuni culturale comune.

Organizatorii din România și partenerii din Ucraina transmit tuturor participanților următorul mesaj:

„Au fost primite foarte multe eseuri creative, cu mesaje emoționante ale copiilor români din Ucraina. Au fost incluse în concurs însă doar 24 de eseuri care au sosit la termenul anunțat și care s-au încadrat în regulamentul concursului.

Premiul „Cel mai bun eseu” se acordă celor mai bune cinci eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte. Alte 5 cele mai populare eseuri vor fi stabilite prin vot pe Facebook.

A venit momentul să votați cei 5 câștigători!

Până pe 30 august 2020, ora 23.59, puteți vota eseurile favorite dintre cele înscrise în concurs, printr-un LIKE, pe pagina de Facebook a HaiSalut.ro (1 like = 1 punct)  https://www.facebook.com/haisalut.ro   

Primele 5 cele mai apreciate eseuri vor fi premiate cu câte o tabletă !

Nu uitați să vă anunțați toți prietenii să voteze! Mult succes!

Reamintim că luni, 31 august 2020, ora 10:00, vor fi anunțați cei 10 câștigători pentru cele două categorii de premii: Premiul „Cel mai bun eseu” și Premiul „Cel mai popular eseu”. Cele mai bune eseuri vor fi publicate în presa de limba română din Ucraina, în special în revista pentru copii „Prichindeii din Cernăuți”.

Echipele AICC și BucPress vă mulțumesc pentru interesul acordat față de acest concurs”.