Omega Omnident iti spune care sunt solutiile de reconstructie pentru un dinte pierdut: implantul dentar si coroana din zirconiu

implanturile dentare si coroana din zirconiu omega omnident

Cand ati pierdut un dinte sau mai multi, exista doar cateva solutii posibile pentru aceasta problema. O astfel de solutie este sa inserati un implant, ne recomanda medicii clinicii Omega Omnident. In acest articol vom incerca sa explicam cum apelam la un implant dentar, dar si ce este o coroana de zirconiu una din cele mai moderne coroane folosite pentru a rezolva lipsa unui dinte.

Ce este un implant dentar?

Implantul este o grefa osoasa care inlocuieste dintele lipsa si este confectionata dintr-un material de inalta calitate (titan). Este format din doua parti. Prima parte se potriveste in os si se poate spune ca imita radacina dintelui. Dupa un timp, a doua parte este pozitionata, facandu-se legatura dintre implant si partea protetica, coroana.

Prin introducerea implantului, rezolvam permanent problema lipsei dintilor. Implanturile sunt mentinute ca dinti naturali si, prin urmare, igiena orala si intretinerea corecta sunt foarte importante. Implanturile se comporta ca niste dinti naturali si ofera toate functiile orale pe care pacientul le avea inainte de a-si pierde dintele sau dintii. Cea mai importanta conditie este sa aveti un os bun, sanatos si de calitate. Pe langa faptul ca apare si functioneaza ca un dinte natural, implantul inlocuieste dintele fara a sacrifica structura dintilor alaturati.

Procesul de plasare a implantului

1. Vizita la specialist

Pentru a se putea specifica daca sunteti apt pentru implant dentar, specialistul trebuie sa efectueze analize detaliate care includ analiza panoramica si radiografia 3D CT a maxilarului. De asemenea, el trebuie sa va examineze pentru a evalua starea generala de sanatate si pentru a evalua starea igienei orale.

2. Introducerea implantului

Este o interventie chirurgicala mica, nedureroasa, deoarece se efectueaza sub anestezie locala, iar durerea dupa operatie aproape ca nu exista. Exista doar un mic hematom prezent care poate fi redus folosind gheata in primele zile. Dupa introducere, urmeaza o perioada de 3-6 luni in care implantul ramane in os, pana cand este complet integrat, dupa care se trece la faza de productie a solutiei protetice. Aceasta perioada poate fi mai lunga sau mai scurta, insa depinde de fiecare caz in parte. In aceasta perioada, implanturile sunt localizate in interiorul osului, sunt acoperite cu mucoase si sunt „invizibile” in cavitatea bucala. Ulterior, dupa o perioada, se va face mulajul pe baza caruia se face o solutie protetica definitiva. 

3. Fixarea coroanei 

In aceasta faza, care dureaza de la 20 la 45 de minute, este plasat noul dinte, care cu aspectul si functionalitatea lui va inlocui definitiv lipsa dintelui natural. Dentistul va va invata cum sa mentineti implantul si noul dinte.

Coroana dentara 

Coroana poate fi din mai mutle materiale. Poate fi metalica, ceramica sau din zirconiu.

O coroana zirconiu este o solutie ultra-moderna si super eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa, care va va face sa zambiti mai des. Coroana de zirconiu a fost utilizata pentru prima data in 1998, in Elvetia, iar popularitatea sa a continuat sa creasca inca de atunci. Coroana de zirconiu se mai numeste si coroana de oxid de zirconiu, capsula de zirconiu, coroana de zirconiu ceramica, dinte de zirconiu.

Numele coroanei determina multi pacienti sa creada ca este fabricata in intregime din zirconiu. Dar, in realitate, numai partea interna este realizata din acest material, in schimb partea exterioara este din ceramica. Combinatia acestor materiale ofera dintilor atat o rezistenta foarte mare, cat si o estetica incomparabila cu orice alt tip de coroane dentare.

Zirconul dentar este absolut compatibil cu organismul uman. Acesta nu este un metal si nu provoaca niciun fel de alergie. In plus, cu  coroanele de zirconiu, metalul nu va fi niciodata vizibil, chiar daca gingia se retrage sau se sparge o bucata ceramica. Oxidul de zirconiu nu este transparent la lumina spre deosebire de ceramica pura, de aceea chiar si dintii cenusii, fiind acoperiti, pot deveni foarte estetici.

Coroana de zirconiu are, de asemenea, o conductivitate termica scazuta (pentru ca este fara piese metalice) ceea ce va permite sa mancati mancare calda si rece, fara sa experimentati senzatii neplacute.

Pierdere unui dinte este neplacuta nu doar din punct de vedere estetic, ci si functional. Daca aveti nevoie de o lucrare restauratorie contactati-ne la clinica pentru a stabili impreuna cea mai buna modalitate pentru dumneavoastra. Ne gasiti pe strada Moneasa nr. 7 (zona Romana).