Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean

🚎 #TrolleyTuesday vizitează Bucureștiul anului 1961 și vă prezintă singurele imagini color cunoscute cu troleibuzele AC-ITB T12, model pe care l-am prezentat săptămâna trecută. Facem un popas istoric la Arcul de Triumf, cu ajutorul imaginilor-document din arhivele British Pathé.

📽 Capturate acum 60 de ani, șcenele surprind o perioadă unică a transportului public bucureștean: troleibuzele 2E abia împlineau un an pe liniile ITB, în timp ce albăstrelele T12 mai aveau de trăit doar un an. Dacă T12, produse la Atelierele Centrale ITB, au avut probleme de fiabilitate și au fost retrase timpuriu, modelul 2E fabricat la Uzinele Autobuzul „Tudor Vladimirescu” a reprezentat debutul de succes al producătorului român.

🚍 Pe lângă troleibuzele de pe liniile 81 și 82, în imagini apar și autobuze Škoda „Karosa” 706 RTO deservind linia 31, traseu care ulterior a fost extins la nord de Piața „Scînteii” și care astăzi poartă indicativele 131 și 331.

🏛 Nu doar firele de troleibuz de la Arcul de Triumf au devenit istorie, ci și toate cele trei tipuri distincte de vehicule prezentate. Transportul public este o componentă importantă a istoriei unui oraș. Nu v-ați fi dorit ca astăzi să avem mai mult decât niște imagini cu vehiculele #retro? Haideți să nu mai permitem distrugerea vehiculelor istorice. Cu toții avem un cuvânt de spus legat de vânzarea la fier vechi a istoriei noastre, dacă ne implicăm! Distribuiți și semnați petiția inițiată de Asociatia Metrou Usor! 📜

https://campaniamea.declic.ro/…/petitie-pentru-infiintarea-…

Vizionați imaginile de arhivă aici: https://youtube.com/watch?v=3hxjIg5GThA

Sursa:

Inițiativa pentru Muzeul Transportului Bucureștean