Actorul Dorel Vișan, despre ce mai înseamnă Paștele la români: „După ce va trece valul acesta, abia atunci va fi plânsul și scrâșnirea dinților. Omul s-a dezobișnuit să sufere”

Actorul Dorel Vișan a povestit într-un interviu acordat Gândul.ro despre ce mai înseamnă astăzi Paștele, cum mai este primenirea în inimile românilor, dar și despre lipsa suferinței care treptat îl dezumanizează pe om. Cât privește pandemia de coronavirus, actorul spune că „trăim o perioadă ciudată și dramatică. Acum se vede că oamenii n-au înțeles libertatea”.

„Libertatea foarte repede se poate transforma în haos. Inversul libertății este haosul și acum haosul se manifestă nu numai la noi, ci în toată lumea. Asta dovedește că societatea, ca să poată să-și păstreze funcțiile aducătoare de câștig, a făcut niște înlesniri care nu sunt bune pentru oameni. În loc să mărească pedepsele când omul nu are comportamentul cel mai bun, ei le-au ușurat. Și atunci s-a creat un fel de confuzie în care omul nu mai crede în dreptatea lui Dumnezeu”, spune Dorel Vișan.

 Restul interviului pe Gandul