CFR- Istorie și cotidian

O nouă săptămână, o nouă serie în cadrul CFR- Istorie și cotidian! Afară avem iarnă la finalul lui mărțișor încă un motiv de a sta acasă și a fi responsabili în contextual actual! CFR- Istorie și cotidian vă îndeamnă să fiți responsabili și să evitați la maxim ieșirile. Noi vă stăm alături, aici cu o nouă serie de postări și imagini care sperăm să vă îndulcească timpul.

O serie căreia îi vom dedica mai mult timp și în care VOI, cititorii, veți fi parte activă a acestui proiect început astăzi.
Este vorba de prezentarea pe scurt a istoriei și a situației locomotivelor electrice EA/EA1-uri de la CFR cu fotografii fie din arhivă, fie actuale. Dorim ca această serie să fie o continuare a proiectului început cu articolul despre Electroputere Craiova în colaborare cu revista Magazin istoric.

După prezentarea pe pagină a fiecărei locomotive, VOI, puteți posta pe grupul paginii, Grup CFR- Istorie și cotidian fotografii cu aceasta. Poze fie preluate din diverse locații (internet, cărți, reviste, cărți poștale, etc) cu precizarea sursei sau poze realizate chiar de voi !

Începem astăzi, evident, cu 060-EA-001. A fost construită la A.S.E.A. Suedia în 1965 fiind PRIMA locomotivă din această serie a CFR. Istoria ei se încheie brusc în august 1990 la Ormeniș, județul Brașov, unde este implicată în unul din cele mai grave accidente din perioada recentă a CFR. În urma accidentului 001 NU a mai putut fi refăcută fiind casată.

De astăzi și până la următoarea noastră întâlnire, cel mai probabil cu 060-EA-002 așteptăm pozele dumneavoastră pe Grup CFR- Istorie și cotidian cu cea care a fost PRIMA LOCOMOTIVĂ de la CFR, 060-EA-001.

Sursa foto: Internet

CFR- Istorie și cotidian