Atelier de Ilustraţie de carte

curs ilustratie de carte

Te-ai gândit vreodată că ai putea să ilustrezi o carte în întregime în doar cinci zile? N-a zis nimeni că e uşor, dar Arina Gheorghiţă, lector experimentat, garantează că se poate, dacă vii la Atelierul de ilustrație de carte pe care-l susține la Fundația Calea Victoriei, din 18 februarie.

La atelier vei lucra pe un text proaspăt și vei parcurge toți pașii necesari ca la final să ai o carte pentru copii ilustrată de tine. Acţiunea cărţii se petrece în padure, în natură, prilej cu care îți vei exersa și amintirile despre copaci sau anotimpuri.

Înveți cum se construiește o compoziţie și cum reglezi raportul dintre text şi imagine. Începi să faci primele schițe, pe care le analizezi permanent cu lectorul – pictor și ilustrator cu multă experiență. Urmărești mai multe imagini cu diferite genuri şi tipuri de ilustraţie, clasice sau moderne. Tot lectorul te ajută să-ți dai seama care dintre stiluri se potrivește mai bine cu al tău și ce trebuie să faci ca să-ți duci lucrarea mai departe. Bineînțeles, vei studia pe parcurs tehnici de ilustrație diferite.

Toată grupa primeşte aceleaşi materiale, dar fiecare e încurajat să le folosească altfel. Poţi lucra pe ud, pe uscat, foarte colorat, sepia ori în gamă restrânsă, chiar și colaj.

În final, adaugi coperţile şi la încheierea cursului îţi vei ţine cartea în mână. Textul va fi deja pe ea şi va fi gata legată, aşa că nu vei avea probleme cu asamblarea.

Atelierul de ilustrație de carte are 5 întâlniri, cu frecvență săptămânală, marțea. Începe din 18 februarie, ora 19.00 și are loc la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Taxa de participare – 550 de lei – include toate materialele necesare la curs. Înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.