Tărâm de poveste la Opera Comică pentru Copii

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, Târgul Poveste de Crăciun să-și deschidă porțile magice în curtea Operei Comice pentru Copii. La conferința care s-a desfășurat înainte de deschiderea oficială a Târgului  Poveste de Crăciun, doamna director, soprana Felicia Filip, împreună cu managerul de comunicare al OCC, Emil Pantelimon, au povestit noutățile pe care le aduce cea de-a patra ediție a târgului. Cele șapte weekenduri în care este deschis târgul, au câte o tematică diferită, astfel că primul weekend este despre tradițiile românești, iar al doilea weekend este dedicat păpușilor. Următoarele weekenduri sunt despre turtă dulce, podoabe de brad, pregătirile de Anul Nou, iar ultimul weekend despre sfârșitul vacanței de iarnă. 

De asemenea laitmotivul acestei ediții este cel al ,,scrisorii”, scrisoare pe care fiecare copil abia așteaptă să o scrie pentru Moș Crăciun și pe care își așterne cele mai arzătoare dorințe. Mai mult decât atât, Opera Comică pentru Copii a lansat o campanie ,,Scrisoare către copilul meu”, prin care părinții au ocazia de a le împărtăși din vasta lor experiență de viață celor mici. Echipa OCC o va păstra într-un cufăr magic până la vârsta de 14 ani, atunci când copiii vor veni să-și deschidă scrisorile de la părinți.

Din 29 noiembrie până pe 15 ianuarie, în fiecare weekend, târgul găzduiește numeroase atracții specifice sezonului de iarnă. Încă de la intrare te întâmpină cel mai frumos patinoar dedicat exclusiv pentru copii și un derdeluș cu multe sănii colorate. Totodată există și un spațiu special amenajat pentru ca cei mici să poată crea oameni de zăpadă uriași din perne colorate. Nu aveau cum să lipsească din acest tărâm magic sania lui Moș Crăciun și un carusel adevărat, iar Magazinul OCC a pregătit pe lângă numeroasele jocuri interactive și educative, 10 ateliere creative: atelierul de dioramă, de decorațiuni din fetru, de globuri, atelier de pictură pe figurine, de pictură pe tricouri, de coronițe din brad, portret în nisip, atelier de măști tradiționale, de păpuși, de ciocolată. În Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, Moș Crăciun vine în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 13:00-16:00 și 18:00-21:00  pentru a se întâlni cu copiii.

În luna sărbătorilor de iarnă, Opera Comică pentru Copii a pregătit o mulțime de spectacole minunate în Sala Mare și în Sala UnderGrant. Începutul lunii debutează cu unul dintre cele mai apeciate și iubite spectacole de balet din întreaga lume, ,,Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în adaptarea coregrafică a lui Cătălin Caracaș după montarea Tildei Urseanu și cea originală, semnată de Marius Petipa și Lev Ivanov, dar și opera ,,Hänsel și Gratel” de Engebert Humperdinck, în regia lui Cristian Mihăilescu. Urmează în Sala UnderGrant ,,Luntici” și ,,Poveste Vieneză”. Pe 19, 20, 21 decembrie soprana Felicia Filip îi invită pe cei mici împreună cu cei dragi la un spectacol de gală, ,,Crăciunul Feliciei”. Alături de soprana de talie internațională Felicia Filip și de invitații săi, spectatorii vor avea ocazia de a descoperi cu ajutorul muzicii călătoria pe care a realizat-o copilul Felicia până când a devenit managerul Operei Comice pentru Copii, instituție unică în lume. Sfârșitul de an readuce pe scena Sălii Mari patru reprezentații ale unuia dintre cele mai îndrăgite musicaluri, ,,Sunetul Muzicii”, creație a regizorului și coregrafului Răzvan Mazilu.

 

Articol scris de Ana Jega