INTERVIU | BOGDAN PETRICE – curs de fotografie DallesGO

Bogdan Petrice este unul dintre cei mai în vogă fotografi de modă din Bucureștiul contemporan. Un autodidact convins cu background in Arte Plastice, pe Bogdan îl gasești fotografiind editoriale cu vedete autohtone, printre care se numără Antonia, Delia, Cristina Ich, Alex Velea, Alina Eremia, Gina Pistol… si lista poate continua răsunător. Este Art Director și fotograf pentru Touch Magazine, revista care a reușit în ultima vreme sa uimească publicul român cu editoriale inedite.
Portofoliul lui conține colaborări cu stiliști de renume, precum Ovidiu Buta și Amir Doboș sau Magda Mohamed; reviste glossy atât naționale, cât și internaționale, precum Cosmopolitan, A List Magazine, Grand Magazine, Mint Magazine Milano sau Photovogue Italia; branduri stylish ca Mengotti și Il Passo etc. De asemenea, Bogdan are o înclinație aparte pentru street photography și fotografia arhitecturală (a castigat locul 3 pentru Philips Romania în competiția internațională City People Light).

 

Fiind profesor al celei mai mari platforme de cursuri din România, DallesGO, Bogdan ne povestește în interviul de astăzi impresiile sale despre cum se desfășoară un sezon de fotografie alături de cursanții săi.

„Avem cursanți foarte faini, evoluează foarte repede, ne surprind de fiecare dată. Avem deja peste 10 cursanți cu fotografii în Vogue Italia, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt bune, e o confirmare pentru noi și tot mai mulți profesioniști din domeniu vor să se alăture shootingurilor noastre.”

 


Cum a fost acest sezon?

A fost un sezon plin, un sezon foarte aglomerat de evenimente și de shootinguri, cursanții din ce în ce mai buni, adică, pe măsură ce facem shootinguri mai bune la Dalles și lucrurile se nișează, vin oameni mai interesați de un anumit tip de fotografie.

Și asta înseamnă că, odată ce ei se selectează singuri prin nișa pe care noi am creat-o, sunt și mai interesați și mai buni pe partea aceasta de fotografie (de fashion și de portret). Deci cumva am reușit să atragem fix oamenii pe care ni-i dorim.

Avem cursanți foarte faini, evoluează foarte repede, ne surprind de fiecare dată. Avem deja peste 10 cursanți cu fotografii în Vogue Italia, ceea ce înseamnă că rezultatele sunt bune, e o confirmare pentru noi și tot mai mulți profesioniști din domeniu vor să se alăture shootingurilor noastre.

Cum au fost cursanții?

Foarte buni, foarte pasionați, își doresc foarte mult să învețe fotografia de portret, iar cei care au venit cu ideea de a face doar un hobby din asta s-au răzgândit între timp, pentru că le place foarte mult. E ca un microb: nu e prima dată când mi s-a întâmplat asta. Și în generațiile trecute au avut cam aceeași reacție: am avut foarte mulți cursanți care au venit să învețe fotografia doar ca hobby sau să ia o diplomă și, între timp, i-a prins microbul acesta și nu au mai putut să se oprească.

Ce surprize ai avut pentru cursanți?

Am făcut shootinguri cu modele profesioniste, ceea ce pentru nivel de inițiere (entry-level) înseamnă foarte mult, o surpriză foarte plăcută din partea designerului Mimi Chipăilă, care a venit până în București special pentru un shooting DallesGo, a făcut rochii speciale pentru shootingurile DallesGo, am avut un shooting foarte conceptual, ea a fost art director la acest shooting și rezultatele au fost foarte bune, suntem super încântați de ce a ieșit.

Am avut și un shooting de runway la prezentarea de modă DallesGo, în care cursanții au putut să experimenteze fotografia de podium și fotografia de backstage, care e foarte tumultoasă și are foarte multe surprize și a fost o experiență foarte plăcută pentru ei.

„Cursul a fost o experiență frumoasă, am învățat foarte multe lucruri pe care nu le-aș fi învățat nicăieri decât aici, de la un profesor cum e Bogdan, care își dă toată silința să ne învețe absolut orice. Aștept acum să îl încep pe următorul, cursul de avansați, și probabil voi merge și la cursul de Photoshop.”

 Impresii cursanți

Cum a fost cursul?

„Genial! Am plecat cu niște așteptări, de fapt n-am avut nicio  așteptare, doar că am rămas puțin marcat de Bogdan în sensul bun. Nu mă așteptam să găsesc un om atât de… cred că relatable e cuvântul pe care îl caut; și diferența de vârstă dintre noi e destul de mică. Chiar sunt mulțumit de ceea ce am ales și sunt bucuros că vin și la avansați. ”

„Cursul a fost o experiență frumoasă, am învățat foarte multe lucruri pe care nu le-aș fi învățat nicăieri decât aici, de la un profesor cum e Bogdan, care își dă toată silința să ne învețe absolut orice. Aștept acum să îl încep pe următorul, cursul de avansați, și probabil voi merge și la cursul de Photoshop.”

Cum este Bogdan?

„Cum e Bogdan?! Este foarte entuziasmat, este foarte bucuros cu ceea ce face, se vede că iubește fotografia și iubește să ne explice, are răbdarea necesară pentru a fi profesor pe așa ceva. Nu ignoră nicio întrebare, nicio întrebare nu e greșită, e ce trebuie.”

„Bogdan este profesorul ideal pentru orice cursant, orice student. Explică foarte bine, e o persoană deschisă, cu care poți discuta orice și e perfect. ”


„Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu există greșeală aici. Poți să vii, să te exprimi exact așa cum ești tu și se lucrează cu ceea ce ești tu, nu cu ceea ce ar trebui să fii într-un prototip, într-un arhetip.”

Ce ți-a plăcut cel mai mult la curs?

„Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu există greșeală aici. Poți să vii, să te exprimi exact așa cum ești tu și se lucrează cu ceea ce ești tu, nu cu ceea ce ar trebui să fii într-un prototip, într-un arhetip. Și ceea ce mi-a plăcut foarte mult este teambuildingul; nu găsești des cursuri unde vii și se leagă ceva și în afara orei de curs. Adică nu venim aici individual, ci parcă devine ceva colectiv.”

„Shootingurile pe care le-am făcut aici… nu mă așteptam să se facă la nivelul acesta. Mă așteptam să învățăm doar despre cum e să tragi pe manual (ceea ce am și învățat, de altfel) și a fost foarte frumos. Am făcut trei shootinguri, toate cu stiliști, make-up artiști, modele profi… a fost frumos.”

Noul sezon pentru cursul de fotografie cu Bogdan Petrice începe în noiembrie la DallesGO: Str. Ion Oteteleșanu, nr. 2, et. II (zona Cișmigiu – Teatrul Mic).
Găsești pe site-ul www.dallesgo.ro detalii despre cost și locul desfășurării, iar înscrierea o poți face pe mail, la info@dallesgo.ro