Expoziția ”Celest. Marin, Teluric.” de Vali Irina Ciobanu vă invită în trei spații și în trei lumi creative

Vali Irina Ciobanu - Celest marin Teluric Qreator

Vali Irina Ciobanu  este un povestitor în culori care continuă  să se reinventeze și să ne uimească prin abordare și stil.  Ultima expoziție, deschisă ieri, 9 octombrie 2019 la Qreator, vine să reconfirme  că VIC este un inovator care te provoacă să călătorești în lumi vizuale și imaginare  nebănuite. ”Celest. Marin, Teluric.” este intitulat ultimul univers pictat al VIC, iar expoziția deschisă până pe 20 octombrie 2019 vă invită la meditație. Artista vă invită la vernisaj astăzi, 10 octombrie 2019. 

 

Intregul complex vizual are o nouă abordare ce îmbină detaliile realiste, aproape fotografic redate, și o întretăiere a spațiilor, a lumilor vizuale ce te provoacă la reflecție. 

 

Prin  expoziția ”Celest. Marin, Teluric.” Vali Irina Ciobanu  vă invită într-o călătorie vizuală și imaginativă în trei spații simbol

Expoziția ”Celest. Marin. Teluric” prin abordarea mediilor simbol prin lucrări de mari dimensiuni provoacă privitorul să se piardă dincolo de spațiu și  dincolo de timp. Abordarea artistului Vali Irina Ciobanu este cu totul nouă, cu o nuanță profundă. Într-o manieră aproape fotografică, VIC redă spații și teme contemplative ce trec dincolo de realismul palpabil, te poartă în lumea apelor, a cerului, a pământescului. 

 

Personajele feminine din colecția ”Marin” se plasează între Pământ, ape și dincolo de ele. Acest ”dincolo” de spațiul  tangibil este redat printr-o schimbare stilistică a artistului Vali Irina Ciobanu, bine evidențiată în Marin și Teluric. Pictorul renunță la contururile bine definite, de parcă pensula ar dori să lase loc unei noi lumi: cea a imaginației privitorului. 

Vali Irina Ciobanu - marin

Celest

 

Cerul la Vali Irina Ciobanu te provoacă să te scufunzi ca într-o meditație în profundă, în infinit. Nori realist pictați te invită la un exercițiu de imaginație și par să lanseze o întrebare, ce este dincolo de nori? Sau poate … ce este infinitul? Surprinderea momentelor celeste atemporale invită la reflecție profundă. 

 

Însăși tema tabloului central, ce te surpinde vizual încă de la intrarea în Qreator, ”Imensitate”, te cheamă la o redefinire a spațiului dincolo de nori. 

Marin 

 

”Reflecție”, ”Serenity”, ”Naiada”, ”Hydra, ””Autoportret”, ”Spirală”, ”Reflexie” sunt denumiri ale lucrărilor ce reconfirmă că Vali Irina Ciobanu realizează o îmbinare complexă a spațiilor ce par să spună că între cer și pământ  percepția umană este cea care provoacă creația artistică. 

 

Teluric 

 

Într-o amenajare cu totul inedită și inspirată la etajul superior al Qreator, lucrările sub însemnul ”Teluric” se diferențiază de tot ce știm despre Vali Irina Ciobanu. Cu o abordare îndrăzneață și modernă, contemporană, Vali Irina Ciobanu amalgameaza sugestiv lumi și ape într-un complex  ce inspiră, încă o dată, lumi vizuale imaginative. 

Vali Irina Ciobanu - Teluric

”Celest. Marin, Teluric.”  de Vali Irina Ciobanu: 3 medii, 3 arte, emoție unică

 

Expoziția ”Celest. Marin. Teluric” de Vali Irina Ciobanu stă clar sub semnul inovației, o îmbinare între clasic și modern.  De la alegerea expoziției la Qreator, teme și stil, la abordarea unei expoziții ce îmbină artele într-o emoție unică, artistul vine clar cu o nouă abordare.

 

Aceasta pentru că Expoziția este completată de poezia realizată de Ars Mundi și sunetul muzicii rap al Ink, seara de 19 octombrie 2019  fiind dedicată celor trei arte.