Şcoală de vară de Jurnalism pentru adolescenţi (8-12 iulie)

Cum știi dacă vrei să te faci jurnalist și care sunt pașii de făcut dacă vrei să ajungi acolo? Afli de la cineva care deja lucrează de mulți ani în domeniu, la Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți organizată de Fundația Calea Victoriei în perioada 8-12 iulie, zilnic, de la 16.30 la 18.00.

Jurnalista Julia Nagy, lectorul atelierului, îți arată cum identifici sau generezi subiecte interesante pentru ceilalţi, cum construieşti un story şi cum îl livrezi ca să fie atractiv pentru publicul tău. Înveţi să selectezi şi să verifici informaţia – ce e important pentru ceilalţi şi ce nu. Îţi dezvolţi creativitatea căutând unghiuri de abordare diferite.

La final vei şti să apreciezi puterea unui cuvânt, să creezi poveşti din Imagini şi să înţelegi impactul Sunetului, ca să-l foloseşti cât mai bine în materialele tale. Vei face şi exerciţii, ca să te obişnuieşti cu rolul de povestitor şi poate chiar să descoperi dacă ţi s-ar potrivi o carieră de jurnalist.

Fiecare atelier se va încheia cu o temă care va ghida participantul spre story-ul pe care-l va scrie/realiza la finalul cursului.

  1. Scurtă istorie a storytelling-ului. Ce este un news story? How to? – Cum începi un story? Legătura dintre ascultător şi povestitor.
  2. Cum construim un story: procesul de la I(dee) la T(ext). Cum extragem subiectul: observi, documentezi, alegi. Tehnici de storytelling.
  3. Cum construim conţinutul. Cum funcţionează arcul narativ. Rolul Detaliilor. Cum conturăm personajele.
  4. De la scris la imagine şi sunet. Cum construieşti story-uri în funcţie de formatul de difuzare.
  5. Follow-up. Cum continuă povestea? Cum se transformă un detaliu într-o nouă poveste. Discuţii pe exerciţii practice realizate de participanţi.

Taxa de participare este de 350 de lei, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro. Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți are loc la sediul fundației: str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, București.