Şcoală de vară de Scenaristică: „Cum se scrie un film?” (1-5 iulie)

Sigur ai auzit-o pe-asta: „Viața mea ar putea fi subiect de film!”. Și poate că ai gândit-o și tu. E normal, fiecare dintre noi are cel puțin o poveste care ar merita spusă. Nu toți știm însă cum să transpunem o poveste în imagini.

Chiar așa, te-ai întrebat vreodată cum se scrie un film? Ai ocazia să afli răspunsul, ba chiar să experimentezi așa ceva, la Şcoala de vară de Scenaristică: „Cum se scrie un film?” pe care Fundația Calea Victoriei o organizează în perioada 1-5 iulie, de la 19.00 la 21.00.

Cursul este deschis iubitorilor de cinema și celor care doresc să se familiarizeze cu domeniul scenaristicii şi să învețe să scrie un scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet.

La cele 5 întâlniri înveți noţiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă și te familiarizezi cu instrumentele prin care un scenarist reuşeşte să-şi ducă la îndeplinire intenţiile. Vei face exerciții și vei lucra propria idee de scurtmetraj.

Împreună cu lectorul – Vlad Trandafir, regizor și scenarist – analizezi secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală. Vei fi îndrumat şi vei primi feedback-ul necesar ca să treci prin toate etapele necesare scrierii unui scenariu de scurtmetraj, de la idee la redactarea finală.

Uite ce vei face în cele 5 seri ale atelierului de scenaristică:

1. Noţiuni introductive. Elemente constitutive

2. Structura poveştii în şapte paşi. Studii de caz. Aplicaţii

3. Principiul antagonismului. Idee principală şi contraidee. Studii de caz. Aplicaţii

4. Tipuri de personaje. Studii de caz. Aplicaţii

5. Exerciţiu de improvizaţie – imaginarea planului unui viitor scenariu de film

Școala de vară de Scenaristică începe din 1 iulie, întâlnirile au loc zilnic, de la 19.00, la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Pentru înscrieri și detalii, intră pe www.victoriei.ro