Piaţa Mihail Kogălniceanu cu vedere în stânga spre Calea Plevnei spre imobilul Tinerimea Română.
Lipsa blocului după Calea Plevnei, nr. 1 construit după planurile arh. Jean Văleanu.
Tot în extrema stângă a imaginii se află imobilul Thüringer (care are intrarea pe colţ, în Piaţa Mihail Kogălniceanu, în spaţiul comercial de la parter iar pentru a ajunge direct din stradă la cele două etaje se află o altă intrare pe Calea Plevnei, nr. 10) care la parter, prin anii 1905-1910 adăpostea o farmacie, apoi prin anii 30 o berărie renumită Thueringer, iar prin anii 70-80 un magazin de articole de sport-vânătoare numit „Magazinul Vânătorul şi Pescarul Sportiv”, azi parterul este părăsit.In noiembrie 1940, dupa marele cutremur aparea un anunt in ziarul Porunca Vremii ca urmare a deteriorarii cladirii din Bdul Elisabeta, nr. 55 colt cu Calea Plevnei, nr. 10 unde exista imobilul cu sediul central al „Societatii Cooperative de Asistenta Vulturul” sediul central a fost mutat pe Calea Dorobantilor.
Pe colţul de vizavi o clădire (cea avand cupola si doua etaje, pe locul careia s-a construit prin anii 1940-1941 blocul care exista si actualmente) care azi nu mai există (la fel şi următoarea cu două etaje de pe Calea Plevnei, iar cealaltă cu un singur etaj există încă, – vezi şi foto de mai jos din 2017 – a fost renovată prin 2014-2016, şi în 2017 în ea s-a deschis o clinică medicală) pe locul ei fiind un bloc modernist de la sfârşitul anilor 40.
Mai departe, nu se ridicase încă blocul din Calea Plevnei, nr. 1, de arh. Jean Văleanu.
Apoi mergând spre dreapta se află Intrarea Ursuleţilor numită în anii interbelici Intrarea Vasile D. Păun (director al Liceului Gheorghe Lazar si profesorul de limba română al regelui Ferdinand al României) unde exista o parcelare din anii 30 a „Cladirii Romanesti”.
Sursa foto: Facebook, Călători interbelici.