strada Carol de prin decembrie 1916 in Bucurestiul ocupat.

Alte doua fotografii de pe strada Carol (actualmente strada Franceza, fosta si strada 30 Decembrie, dar si strada Iuliu Maniu) de prin decembrie 1916, in Bucurestiul ocupat.

Este intersectia cu strada Selari (strada Selari este inspre stanga si inspre dreapta) si cu directia inainte spre Hanul lui Manuc pe dreapta mai departe. Pe partea stanga acum nu mai sunt cladiri, in afara de cladirea de colt fost restaurant Dambovita, deoarece prin anii 50 , circa 1950-1953, s-a decopertat zona pentru noul muzeu de atunci Curtea Veche.

Pe dreapta este cladirea care existase inainte de blocul interbelic existent si azi si care in anii 70-80 avea la nivelurile inferioare magazinul de mobila Apartamentul, iar prin anii 50-60 la parter restaurantul-berarie Potcoava de aur. In acei ani in cladire la etaj erau saloanele Marco Dattelkramer iar la parter mag de incaltaminte La cizma regala si Braunstein.

Pe celalalt colt, pe partea dreapta in foto, este Hotelul Regina cum se numea pe atunci fiind vorba despre Hotelul Rahova din anii socialismului devenit prin anii 90 si dupa unul dintre sediile Min Af. Interne, iar la parter era Drogheria Carpati.

Sursa fotografiilor: blogul Muzeul de fotografie.