Versiunea de iarnă: „Atenție! Cad țurțuri!”

Nu prea mult, k? Ms.

Semnele astea sunt puse pe fațada Institutului de Științe ale Educației, „instituție națională de cercetare, dezvoltare, inovare și formare în domeniile educației și tineretului, unitate conexă Ministerului Educației Naționale”. Instituția are sediul într-o clădire de secol 19 pe strada Știrbei-Vodă, la marginea Grădinii Cișmigiu. Hai să vedem ce face acest institut:

„Institutul de Stiinte ale Educatiei își propune să contribuie activ la inovația în educație prin expertiză, formare, studii și cercetări. Misiunea noastră este de a oferi suportul științific necesar celor mai noi abordări în educație, pentru o învățare autentică, motivantă, activă și creativă.” – scrie pe site-ul oficial.

Bullshit peste bullshit, până atunci riști să-ți pice o bucată de fațadă în cap pentru că absolut nimeni nu se ocupă să pună fațada veche în siguranță.

La nivel de București foarte multor clădiri li se scurg fațadele pentru că proprietarilor ori nu le pasă ori n-au bani și autoritățile n-au un plan concret, nu există reglementări clare pe care să le aplice pentru a soluționa problema dar nici nu există interes, că e mai greu decât să organizeze un concert.

Pietonii sunt în pericol constant. Pe lângă celebrele anunturi cu „Atenție! Cade tencuiala!” deseori apar sârme sau banderole care delimitează perimetrul periculos, improvizații care trimit pietonii pe carosabil și-i expun pericolului de a fi acroșați de mașini. Bucureștiul, un oraș mereu ostil cu pietonii.

Versiunea de iarnă: „Atenție! Cad țurțuri!”