Tur: O zi în București

Vă invit la un tur special din seria O zi în București, ocazia perfectă de a descoperi orașul. O zi în București este pentru cei care sunt interesați de a descoperi orașul real din spatele pliantelor turistice, a miturilor și preconcepțiilor. Turul este un eveniment special pentru a vedea Bucureștiul din postura de turist într-un grup privat, un turist care cunoaște unele locuri din oraș și vrea să descopere lucruri noi.

Traseul este special conceput să te poarte prin istoria modernă a Bucureștiului. Ne vom plimba prin secolul 19 de la Piața Universității la Calea Victoriei, descoperind bulevardele de inspirație pariziană și arhitectura clasică. Zona fostului Palat Regal (Muzeul național de artă) am ales-o pentru a vedea cum s-a modificat centrul orașului în perioada interbelică, una dintre cele mai mari transformări din perioada regelui Carol al II-lea. Următoarea oprire o vom face în anii 50 în Vatra Luminoasă pentru a descoperi arhitectura clasică din perioada comunistă, având pentru comparație și vecinătatea vilelor interbelice. Modernismul socialist va reprezenta următoarea oprire chiar la Circul de stat. Modificările anilor 70 le vom descoperi pe șos. Ștefan cel Mare și zona Obor, iar continuarea descrierilor postmoderniste ne vor purta către punctul final al anilor 80: bulevardul Unirii.Ne vom plimba prin cele șase zone distincte ale Bucureștiului, urmând un parcurs istoric: secolul 19 și Belle Epoque, interbelic, perioada comunistă cu anii 50, 60, 70 și 80.  Vom vorbi despre arhitectura fiecărei perioade, despre transformările generale ale orașului, despre viața în diferitele epoci și legături cu situația europeană din vremurile respective. Punem totul în context pentru a avea o imagine cât mai completă a evoluției orașului București. Pentru că zonele sunt la distanță mare în oraș, vom folosi și un microbuz/van pentru transfer între aceste puncte. Turul este gândit pentru un grup privat de max. 15 persoane pentru o experiență cât mai plăcută. Pe întregul traseu am pregătit materiale, planuri, schițe, poze și explicații pentru tot ce cred că trebuie văzut pentru a înțelege mai bine Bucureștiul.

Dacă ești gata pentru o plimbare interesantă printr-un București fascinant te aștept la turul O zi în București!


Înscrierile pentru turul O zi în București se fac doar prin completarea datelor aici. După trimiterea mesajului veți primi confirmarea de înscriere și alte informații pe emailul dvs.


 • CÂND:  sâmbătă, 23 iunie 2018
 • DURATA:  5-6 ore cu o pauză inclusă
 • GRUP: privat de max. 15 persoane
 • PREȚ: 90lei/persoană
 • CE CONȚINE:
  • vizitarea a 6 zone diferite ale Bucureștiului (bulevard Elisabeta-Calea Victoriei, Piața Palatului Regal, Vatra Luminoasă, cartier Tei – Parcul Circului, șos. Ștefan cel Mare, Piața Unirii)
  • plimbare pe jos sau cu microbuz prin cele 6 zone
  • prezentare pe tabletă de planuri, schiţe şi imagini de epocă din fiecare zonă
  • ghid pentru întreaga excursie
  • transport privat cu microbuz/van

Înscrierile pentru turul O zi în București se fac doar prin completarea datelor aici. După trimiterea mesajului veți primi confirmarea de înscriere și alte informații pe emailul dvs.


Vă aştept la Plimbările Urbane pentru a descoperi evenimentele care încearcă să vă arate chiar în stradă cum s-a dezvoltat Bucureştiul. Veți putea vedea pe o tabletă imagini de epocă, planuri vechi şi noi, schițe, astfel încât să aveți o imagine completă a Bucureştiului şi transformărilor sale succesive.