„După ce inaugurez parcarea, nu mai vezi picior de mașină la suprafață!”

„După ce inaugurez parcarea, nu mai vezi picior de mașină la suprafață!” – asta zicea ex-primarul general Oprescu prin 2011, după ce s-a încheiat distrugerea sitului arheologic medieval târziu din Piața Universității (implicit istoria orașului) și deschiderea parcării subterane de acolo.

2018. Strada Academiei, arteră secundară la câteva zeci de metri de parcarea opresciană, e sugrumată de mașini. În zilele de lucru efectiv nu ai loc să arunci un ac, abia mai poți traversa pe la trecerile de pietoni și claie peste grămadă, e și zonă universitară, nu doar centrală. Csf ncsf parcarea de la Universitate e prea mică și – spun unii – prea scumpă. Trotuarul sau marginea străzii sunt gratis, cu riscul gâtuirii traficului auto și incomodării pietonilor.

Asta într-un oraș în care domnește haosul la care a adăugat fiecare administrație care s-a succedat. Niciun primar general n-a fost cu adevărat interesat să înceapă măcar să rzolve problema lipsei locurilor de parcare în centru, dar și în restul orașului, în colaborare cu sectoarele.