Antonio-Tadeusz Minca: Emoția are nevoie de educație

Antonio-Tadeusz Minca este cunoscut publicului bucureștean și național pentru versatilitatea sa artistică și firescul unei expresivități joviale. Înzestrat cu o naturalețe și inteligență scenică acesta reușeste să construiască personaje care emoționează și stârnesc emulație critică. Dincolo de interesul său artistic Antonio își explorează și latura pedagogică asumându-și crezul de a aduce un strop de adevăr teatral în inima și mințile celor tineri.

L-am rugat să ne povestească pe scurt ce anume l-a determinat să aibă această aplecare spre educația teatrală din România.

”Emoția are nevoie de educație. Tinerii au nevoie de o poveste în acest sens pe care cursul meu la Vila de Arte o poate oferi în timp. Aici o să învățași să memorați corect un text, o să ne ocupăm de Respirație și Dicție, Postura corporală, Dezoltarea imaginației și Managerierea Emoției artistice, dar și mult cunoscutele jocuri de improvizație și de actorie. (Oglinda, Statuile, Mațele încurcate, Darlida etc). Este important să vrem sa ne dezvoltam armonios, să ne descoperim propriul corp și să ne conturăm personalitatea alături de un actor”.

Antonio-Tadeusz Minca propune acest curs,un curs de dezvoltare personală prin metode teatrale. Un curs altfel, o altă manieră pedagogică.

Antonio este abolvent al Facultații de Arte(Actorie), Universitatea “Hyperion, București, în prezent fiind masterand al Universitatii “Lucian Blaga”, Sibiu, specializarea Actorie. A fost Actor la Teatrul Masca, actor și regizor la Teatrul de pe Lipșcani. În prezent este actor colaborator la Teatrul Evreiesc de Stat, dar și actor în trupa Divertiband (trupa de teatru pentru copii). A jucat și în filme și seriale T.V. precum: Minte-ma frumos 2, Cumpana dreptatii, Trasnitii, Lectii de viata, reclame etc.

”În fiecare joi seară, de la ora 18.30, la Vila de Arte se desfășoară cursuri de teatru pentru copii. Vă propunem lecții interactive care, pe lângă distractivele jocuri de stimulare a memoriei, îmbunătățire a dicției și dezvoltare a imaginației, includ lucrul pe text, citire, memorare și interpretare de personaje”, ne informează Vila de Arte pe pagina de facebook.

VILA DE ARTE abordează ca domeniu de activitate creația artistică. Atelierele  principale sunt pictura, teatrul, dansul și muzica.

Mai multe detalii aici: http://www.viladearte.ro/