Iarna la Universitate in anii ’30

In concordanta cu sezonul, am descoperit cateva imagini realizate in una dintre iernile anilor ’30 in Piata Universitatii din Bucuresti, pe care vi le prezentam in premiera. Avem ocazia sa vedem scene de strada specifice anotimpului, cu zile friguroase si bucuresteni zgribuliti.

Piata Universitatii la “statui” cu vedere in lungul Bd. Regina Elisabeta

In primul cadru vedem Piata Universitatii la “statui”, cu vedere spre Generala Asigurari, actualul sediu al BCR. Strada pare acoperita de un strat subtire de zapada, iar traficul este scazut ca in orice zi friguroasa. Prezentul nu arata foarte diferit, nu s-au schimbat prea multe lucruri pana azi, dar perspectiva incetosata si aspectul general de zi mohorata face cadrul destul de interesant.

Detaliu – Piata Universitatii

Privind in detaliu, vedem ca strada este destul se animata, numarul de persoane aflate in trecere nu este neaparat scazut. In prim plan vedem doua persoane grabite, in centru-stanga vedem o caioneta cu prelata, in centru-dreapta, probabil o femeie ce cara un fel de cos impletit, specific negustorilor vremii, iar in fundal vedem masini parcate si lume aflata in traversare. Interesant este ca la parterul cladirii Generala Asigurari (actualul BCR), in partea de centru-dreapta-sus a imaginii, prin ceata, vedem o firma BMW, dar e greu de spus daca are vreo legatura cu producatorul german de automobile, sau este vorba de un alt tip de institutie.

 

sursa si continuarea -muzeuldefotografie.ro