Știați că palatul care adăpostește Primăria Municipiului București, monument istoric din 1910, fost Minister al Lucrărilor Publice, a fost deschis în sfârșit pentru vizitare?

Știați că palatul care adăpostește Primăria Municipiului București, monument istoric din 1910, fost Minister al Lucrărilor Publice, a fost deschis în sfârșit pentru vizitare? Înainte să vă bucurați prea mult, trebuie să știți că e deschis doar azi, cu ocazia unui eveniment privat, pentru invitații respectivului eveniment. Deci nu pentru noi sau pentru voi, nu merităm.

Deci da, sediul municipalității, care ar trebui să poată fi vizitat de orice cetățean (mai ales după ce a fost consolidat și restaurat pe o căruță de bani publici) e deschis pentru vizitare doar pentru câțiva oameni, parte a unei inițiative private. PMB, ca o sală de evenimente care poate fi închiriată. Absolut revoltător și rușinos. Un om de pe stradă nu poate intra în PMB nici măcar să admire scara principală.

Doamna primar general Gabriela Firea, așa înțelegeți să deschideți instituția asta pentru cetățeni?

E amuzant că organizatorul evenimentului, „un tânăr antreprenor”, proprietar de hosteluri, a oferit cazare protestatarilor anti-PSD din iarnă care doreau să vină la București. Apoi s-a plâns că ministrul PSD al Turismului l-a blocat pe Facebook și că Ministerul Turismului nu-i sprijină proiectul.

Acum, se pare, „tânărul antreprenor” anti-PSD a bătut palma cu administrația PSD a Bucureștiului și totul e ok, ba chiar Primăria Generală se deschide doar pentru el și invitații lui într-o zi de duminică, acțiune fără precedent.

Am mai scris, palatul Primăriei Capitalei ar trebui să fie vizitabil măcar parțial și măcar în weekend, nu să reprezinte o fortăreață în care se baricadează primarul general. Pentru că nu doamna Firea a construit palatul ăsta, ci cetățenii, prin taxele lor.

foto: Hotnews