Să ne bucurăm, ne umplem de statui, totul e frumos și ok.

[PRIORITĂȚI] Primăria Capitalei știe care sunt prioritățile cetățenilor și a început amplasarea unei statui a lui Corneliu Coposu pe spațiul verde de lângă biserica Sf. Mina, pe b-dul Corneliu Coposu. Sculptorul Bogdan Adrian Lefter primește 160.000 lei pentru lucrarea asta, iar PMB mai cheltuiește încă 116.000 lei cu amplasarea monumentului și amenajarea spațiului înconjurător.

Mai avem un bust al lui Coposu pe Calea Victoriei, la Piața Revoluției. Ne place să multiplicăm statuile. Cuza are 2 statui full și vreo 3 busturi prin tot orașul, de exemplu. Foarte creativ. Din nou, bani publici aruncați pe proiecte inutile de o administrație iresponsabilă, pusă doar pe exerciții de PR, pâine și circ.

Da, Coposu a fost unul dintre susținătorii renașterii democrației în România după 1989, dar acum imaginea lui e pur și simplu mulsă pentru capital de imagine de către autoritățile actuale. Culmea, Primăria e condusă de PSD, partid revendicat din FSN, forță politică responsabilă pentru denigrarea gravă a lui Coposu în anii ’90. E interesant că Gabriela Firea calcă pe urmele finului ei, Robert Negoiță, primarul sectorului 3 (PSD), care a amplasat busturi jenante pe arterele cu numele personalităților respective. Foarte smart.

Sculptorul Bogdan Adrian Lefter n-are nicio vină, a primit o comandă și a făcut o lucrare bună, dacă o comparăm cu porcăriile pe care a aruncat municipalitatea mulți bani în anii recenți. Chiar ne mirăm că un sculptor tânăr a primit lucrarea și nu a fost implicat eternul Bolborea, de exemplu.

Așa cum se vede pe panoul de șantier, constructorul a depășit perioada menționată în autorizația de construcție emisă de PMB. Lucrarea trebuia să fie finalizată cel târziu pe 25.08.2017. Pariu că nu va lua amendă constructorul?

Spațiul verde care e semibetonat pentru amplasarea altoreliefului a fost ocupat până la mijlocul anilor ’80 de case de final de secol 19 și început de secol 20. Regimul Ceaușescu le-a demolat pentru a lărgi Calea Călărașilor pe acest tronson. După moartea lui Coposu în 1995, segmentul de început al Căii Călărașilor a primit numele acestuia.

În tot acest timp, casa unde și-a trăit ultimii ani din viață omul politic țărănist e în degradare, în spatele Magazinului Unirea. Am scris despre asta în 2014, la centenarul nașterii lui Coposu.

Să ne bucurăm, ne umplem de statui, totul e frumos și ok.

#rezultatepentrubucuresteni