cine ar putea să facă loc

Iată o vedere a străzii ce poartă numele inginerului Elie Radu; omul ăsta a construit, de altfel, și clădirea ce-o vedeți în stînga: Primăria noastră de azi.

Frapant, strada este absolut pustie. Explicația-i, însă, simplă: pozele-s făcute sîmbătă dup-amiaza; nu-i nimeni pe-aici să lucreze-n Primărie!

Cu toate astea, locurile de parcare sînt blocate conștiincios – pînă luni dimineața.

Cum ar fi ca această stradă să fie deschisă oamenilor în weekend? Adică, de vineri seara să poată parca aici oricine vrea să vină-n Cișmigiu, peste drum?

Cum ar fi? Și cine-și lasă mașina aici mai mult, începănd de luni dimineața primește amenzi. S-o găsi un polițist local în Primărie pentru asta.

Nu-i nici măcar vorba de o apologie a autoturismului în centrul orașului; e vorba doar de bunul simț de a nu bloca spațiu cu garduri, ci de a-l folosi.

Și nu-i numai vorba de Primărie aici. Trecem mult prea ușor cu vedere peste nesimțirea latifundiară de-a-nchide străzi. Numai cine n-a vrut n-a făcut-o!

Biserica Ortodoxă a închis complet Dealul Mitropoliei…

Ambasada Marii Britanii ține și azi blocată strada ultracentrală Jules Michelet. Noroc că Statele Unite și-au mutat ambasada-n afara orașului…

Parchetul și-a făcut stradă privată – cetățeanul nu poate intra pe strada Scaune…

Ministerul de Interne ține închise străzile Lipscani, Brezoianu și Mihai Vodă – ca să poată parca mașinile ștabilor de la Inspectoratul General al Poliției…

Același Minister de Interne a pus stăpînire – mai ceva ca pe vremea Comitetului Central al Partidului Comunist Român –  pe trei sferturi din piața publică din fața Palatului său, folosind spațiul ca parcare!

Nu știu dacă înțelegeți: Ministerul de Interne n-a avut nici o rușine să trimită cetățenii în cîmp, la Pipera, pentru permise, pașapoarte și inmatriculări – atîta vreme cît șefii lucrează în centrul Capitalei și au loc pentru mașini…

Asta-i nesimțire.