Administrație centrală și administrații locale iresponsabile.

[CATEDRALA NEAMULUI] Încă un deja vu: Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul de rectificare a bugetului Capitalei și a direcționat un milion de euro spre Catedrala Mântuirii Neamului, rebotezată ”Catedrala Întregirii Neamului”. Noi v-am spus că Centenarul Unirii o să însemne o orgie de aruncat cu banii publici pe fel de fel de chestii inutile. Administrație centrală și administrații locale iresponsabile.

În 2016, CGMB a mai acrodat un sprijin financiar de 15 milioane de lei BOR, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului. Pentru oricine înțelege separarea puterilor în stat și faptul că biserica e o entitate paralelă cu statul, știrile despre banii mulți cu care autoritățile aruncă spre BOR sunt revoltătoare. Într-o țară teoretic laică cu aproape jumătate din populație în diverse grade de sărăcie și într-o capitală disfuncțională, murdară și haotică, statul se ocupă de finanțarea unei monstruozități arhitectonice care nu numai că va urâți și mai mult aspectul Bucureștiului, dar va înghiți și pe mai departe bani. Pentru că ne îndoim că BOR nu va cere bani publici pentru mentenanța catedralei.

Aparent cea mai mare parte a cetățenilor aprobă finanțarea Catedralei Neamului din bani de la bugetul Capitalei, în deplin acord cu politicienii care ar face orice să mulțumească Patriarhul și BOR, pentru sprijin constant. De la referendumuri aberante menite să restrângă drepturi cetățenești pentru unele categorii de cetățeni până la finanțarea unor megaproiecte inutile.

E important de menționat că la rectificare s-au acordat și bani pentru domenii prioritare: fonduri destinate copiilor cu dizabilităţi, bani pentru spitale, RADET, RATB, parcaje etc.

Noi am boteza clădirea asta „Catedrala Prâslea”, deoarece crește în înălțime extrem de rapid.

foto: Catedrala Neamului, stadiul septembrie 2017