Politică și urbanism în București

  Eu aș vrea să scriu ceva despre proiectele primăriei, dar nu prea am ce. Adică tot stau să caut, să văd dacă apare ceva… Nu prea e nimic de comentat, de discutat și mă refer la ceva pe care să-l pot comenta eu. Pot să îmi dau cu părerea despre câți bani tre să primească cei care s-au căsătorit prima dată, părere din punct de vedere urbanistic, dar nu ne ajută prea mult. Sigur, cred că în acest caz e nevoie de o reglementare a zonei, poate le dăm un certificat de urbanism pentru cum să facă sex, poate facem familia o zonă protejată, fără turnuri, fără lucioase… o zonă mai naturală, mai cumva… cam asta mi-ar trece prin cap.

  Ar mai fi și alte subiecte de care e primăria foarte interesată, dar care pe mine mă lasă rece. Nu știu ce presupune o organizare a evenimentelor speciale de ziua copilului, dar simt că se face treabă bună. Copilul din mine râde fericit… în schimb sunt atent la ce ne comunică oficial primăria… asta e:

  Am ales și eu cam 40 de zile, fără legătură cu nimic tradițional religios. Așa s-a nimerit. Știrile cu verde sunt cele care prezintă o legătură, cât de vagă, dar o legătură cu lucrurile de care vorbesc pe blog și la tururi. Dacă ar fi să triez serios, ar rămâne cam una-două. Și alea sunt doar declarații răsuflate. Cam atât…

  Comunicatele de presă cu fundal roșu sunt despre festivaluri, chermeze, evenimente, sărbătoriri și alte elemente de mare angajament… poate e vară, poate nu avem chef de nimic, poate nu mai am nici eu chef. Totuși, aștept subiecte…


  Repet: nu mă interesează persoana care candidează sau este într-o funcție publică. Vreau să pun în discuție doar afirmațiile, ideile, planurile sau orice alt element consideră ei că este necesar sau au obligația să fie împărtășit publicului. Demersul meu este legat doar de o bună informare a celor care doresc să voteze și să înțeleagă ce se întâmplă în București. Dacă ajungeți la concluzia că persoanele respective nu au nici cea mai mică idee despre ce vorbesc sau fac, nu trebuie să dați vina pe mine. Aveți libertatea de alegere și, poate mult mai important, aveți libertatea de a vă informa.

  Nu există o singură soluţie, un singur răspuns sau o rezolvare rapidă. Nu există niciun Harap Alb, mesia sau greucean care să ne salveze.