Sala UnderGrant, underground lângă Podul Grant

Cu o atmosferă intimă și extrem de primitoare, UnderGrant este cea mai nouă sală amenajată de Opera Comică pentru Copii, fiind transformată dintr-un vechi spațiu de repetiții și dată în folosință în 2016. Sala UnderGrant este destinată în principal spectacolelor puse în scenă de tineri regizori, astfel că numele său îmbină ideea de underground (artă non-formală) cu amplasarea acesteia în subsol, la mică distanță de Podul Grant. Tot aici se fac uneori și proiecții de film.

Spațiul are o capacitate de circa 130 de spectatori, scaunele fiind dispuse inclusiv în lateralele scenei. Acest lucru creează o dinamică aparte. Publicul e mult mai aproape, aude și vede mult mai bine, iar regizorii trebuie să gândească spectacolul altfel decât pentru o scenă clasică. La unele spectacole, personajele își fac intrarea în scenă chiar de pe scaunele din public. Chiar dacă e mai mică, sala are dotări complexe, precum uriașul ecran cu led, de 6/3 metri, sau instalația de sonorizare care permite inclusiv folosirea lavalierelor.

La UnderGrant, sute de copii s-au bucurat deja de spectacole de mare succes, precum ”Eliza, micuța florăreasă”, ”Punguța cu doi bani”, ”Povestea Sunetului”, ”Ivan Turbincă” sau ”Lunaticii”.

Livia Cimpoeru