De câți chelneri ai nevoie pentru a astupa o groapă?

Sunt arhicunoscute bancurile de genul: ”de câți olteni ai nevoie ca să schimbi un bec”, ”de câți moldoveni ai nevoie ca să termini un butoi” sau ”de câți ardeleni ai nevoie să termine o propoziție”, însă folclorul urban din spatele acestor minumate vorbe ce au supraviuțuit timpului nostru este infinit. Vă întreb deschis: ” De câți chelneri este nevoie pentru a astupa o groapă în Centrul Vechi?”.

Aseară, contrariat de lipsa de acțiune, oameni, studenți prin București m-am hotărât să fac o plimbare scurtă prin venerabilul nostru Centrul Vechi. Aici din pură întâmplare am descoperit încă o minune urbană. Știu bine că Bucureștiul este un loc al contrastelor puternice cu resurse infinite de a surprinde în orice clipă pe oricine, dar mă gândeam prima oară că nu văd eu bine.

”Pune-ți naibii ceva deasupra să nu cadă vreun bou și să ne dea în judecată sau mai rău să ajungem la televizor!”

Chiar cineva s-a gândit să astupe o groapa cu un birou. Inteligența se rezumă doar la a muta un obiect vizibil mai mare în raza acelei gropi. Vorbim totuși de o zonă bună. Știu că la interviurile de angajare ideea de IQ nu este relevantă pentru un angajator român, dar totuși. Puțină claritate în selecția angajaților nu strică deloc. Poza este martoră a acestui deziderat de bun simț!

După acest monolog interior spontan pe care l-am avut m-am gândit că poate însuși patronul a gândit această operațiune complicată. Mi-l și imaginez adresându-se ”sclavilor” săi, adică angajațiilor: ”Pune-ți naibii ceva deasupra să nu cadă vreun bou și să ne dea în judecată sau mai rău să ajungem dracului la televizor!”.

Lângă această minune ”capitalistă” la o masă ceva mai selectă se auzeau aforisme și butade de o eleganță aparte dublate de citate elevate și figuri autosuficiente. Intelectualii nu cred că observaseră groapa din Centrul Vechi cu toate că filosofau de zor cu o mare poftă pe subiecte extrem de complexe. În acest context pe această poză am descris-o simplu în două cuvinte: eclectic și eclatant.

De câți chelneri, angajați ai nevoie pentru a astupa o groapă. Dacă vorbim de prostie cu siguranță de mulți, chiar foarte mulți. În caz contrar, ai nevoie doar de un singur creier. Unul singur!

Să nu uităm să iubim Centrul Vechi pentru ceea ce este!