Vreau o aplicație pe tramvaiul 23! Cer prea mult?

Cer care sunt familiarizați cu Zona Sebastian, Calea Rahovei și Calea Ferentari cunosc bine tramvaiul 23! Dincolo de utilitatea imediată prin traseul vast pe care îl parcurge prin București, tramvaiul 23 este plin de culoare, folclor urban, voie bună și zâmbete euforice. În apropiere de Zona Dristorului, tramvaiul se transformă brusc în căruță! Sunetul asurzitor de fiare în contact cu denivelărie asfaltului și asimetria șinelor dublată de atmofera naturală ce se conturează în jur, reacția firească a oamenilor îți amintesc de o Românie care seamănă cu tine, cu viața ta și a celor din jur. 

Prin tradiție, oamenii muncii sunt atașați emoțional de el chiar dacă uneori tramvaiul întârzie și 20 de minute!

Chiar și cei tineri ce se afundă aproape tot timpul, pe tot parcursul călătoriei, în telefoane cunosc bine aceste aspecte. Pentru ei realitatea nu mai este atât de stridentă sau strigătoare la cer deoarece și-au creat o lume a lor ce zumzăie doar prin aplicații. Să întinerim și tramvaiul!

Zilnic tramvaiul adăpostește zeci de tipologii și personaje pline de viață! Până aici totul este bine, însă nu pot să nu mă întreb ce ar costa administrația publică locală să creeze o aplicație astfel încât cetățenii de rând să știe cu precizie peste cât timp ajunge tramvaiul în stațiile aflate în proximitatea lor. Experți în domeniul IT avem pe toate drumurile. Avem nevoie de un pic de voință.

În București cu siguranță nu s-a inventat mersul pe jos!

Am salva astfel aproximativ 15 minute din viață! Mai presus de atât am putea chiar  să fluidizăm traficul pentru acei bucureșteni, binevoitori și dispuși, care ar merge pe jos și care s-ar împăca bine cu ideea să coboare la Mitropolie cu o stație înainte de Unirii decât să se înghesuie la propriu ca sardinele în fiecare zi în tramvaiul 32.

Dacă am ști din timp când ajunge tramvaiul 23 am fi mai eficienți, am salva timp și am repopula/rebrandui/ un tramvai. Întrebarea cea mare dincolo de logica și deciziile adiministrației publice locale pe viitor este alta: ”Câți dintre bucureșteni ar fi dispuși să meargă 5 minute pe jos urcând în tramvaiul 23 în detrimentul tramvaiului 32?”.

Să fim optimiști! Până învățăm să mergem pe jos poate vom avea o aplicație! 

Să sperăm că minunea nu va ține 3 zile!