Un monument hidos. inutil și costisitor.

Un monument hidos. inutil și costisitor. Ce facem cu el? Îl ridicăm în București! În avanpremiera isteriei patriotard-naționaliste din 2018 (când se va celebra centenarul Marii Uniri din 1918), iată doar unul dintre privilegiații care-și vor umple buzunarele: sculptorul Ioan Bolborea. Bolborea e conectat de ani buni la conducta de bani publici, deși lucrările executate de el sunt de o calitate cel puțin discutabilă. Cel mai recent eșec: refacerea execrabilă a statuii lui Eugeniu Carada din fața Băncii Naționale, în centrul vechi bucureștean. Acum, Bolborea vrea să se apuce de Monumentul Marii Uniri, care ar trebui amplasat în Piața Alba Iulia, în capătul bulevardului Unirii.

Indiferent cine e la Cotroceni, la Senat sau la Primăria Generală, Bolborea are de câștigat, proiectul lui e împins mai departe. De ce? Pentru că e vorba de bani publici, iar oamenii cu putere de decizie n-au nici măcar un gram de simț estetic sau de bun-simț. Bucureștiul s-a pricopsit în ultimii ani cu monumente din ce în ce mai aiurea.

Știai că Guvernul României a înființat anul trecut o Comisie pentru Centenarul Unirii? E condusă de eternul Răzvan Theodorescu, fesenist de marcă, din gașca veche a lui Iliescu.