Rahova a picat sub zăpadă

”Fie ploaie, fie vânt, Rahova e la pământ!”, acest crâmpei de imn se auzea în această dimineață în marșul spontan ad hoc creat din Rahova spre Unirii din cauza zăpeziii care a pus stăpânire peste tramvaie, mașini, utilaje, oameni, într-un cuvânt, peste București. 

Nu este nimic mai plăcut decât să mergi dis de dimineață 4 kilometri prin omăt proaspăt spre serviciu. În fond îți oferă un timp de reflecție asupra vieții tale. Te gândești la ale tale căci șeful tău nu are oricum cum să te certe. Rămâne să te cerți cu natura! Marșul spre muncă îți oferă un sentiment de solidaritate pe care rar îl întâlnești. Majoritatea participanților erau frustrați, furioși și bineînțeles, gălăgioși. Primăria era pe buzele tuturor. La fel și o pululație absolut creativă de înjurături.

”Nu sunt fotomodel, dar mi-aș dori în aceste momente”

În drumul meu spre Unirii, trecând pe lângă Piața Chirigiu un politișt, vizibil deranjat de pleiada de poze care i se făcea de către un grupuleț strâns în jurul unor case alăturate, făcea semne disperate să înceteze acest „shooting”. ”Nu sunt fotomodel, dar mi-aș dori în aceste momente. Să știți că ar fi mai frumos din partea dumneavoastră să apucați o lopată și să începeți să luați zăpada din fața casei dumneavoastră”, a afirmat pe un ton ușor ironic polițistul.

Nu vreți să știți ce a fost la gura acestor indivizi cu vârste între 25-40 de ani! Probabil din discuțiile lor din trecut cu părinții sau bunicii reieșea faptul că statul(răspunzător pentru tot și toate!) trebuie să facă totul din moment ce ei plătesc impozite sau din moment ce există pur și simplu. Realitatea este simplă. Nu au o cultura de tipul ”do it yourself”! Le place comoditatea și arată mereu cu degetul spre stat. Tipologia este arhicunoscută! 

Revenind la marș și la meditația asupra vieții mă gândeam că din când  în când mai avem nevoie de un duș cu apă rece pentru a ne trezi din delir sau vise dulci! Cine este de vină pentru ce s-a întâmplat în această zi de 11 ianuarie? Putem găsi vinovați foarte ușor, însă care sunt soluțiile pe viitor pentru a evita pe cât posibil această situație. Aici e buba!

Până atunci vă spun doar atât: ”A fost o adevărată încântare să văd cetățenii sectorului 5 cum trec pe lângă autoritățile locale cu degetul mijlociu ridicat sus în aer și personal am resimțit o mare plăcere când am văzut cu ochii mei bucureșteni care mai circulă și pe jos”. Într-un final, m-am convins că există astfel de bucureșteni!

Astăzi, Rahova a spus:„Adio!” de la comoditate.