Nu vrea Gabriela Firea să se ocupe, de exemplu, de finalizarea proiectelor mari de infrastructură în București?

Sau de consolidarea imobilelor cu risc seismic? Sau de accesibilizarea orașului și deschiderea lui pentru pietoni? Sau de rezolvarea problemei locurilor de parcare? Sau de orice altă chestie RELEVANTĂ?

1. Poate doamna Firea nu știe, dar avem deja statui cu Țepeș și Constantin Brâncoveanu, la Curtea Veche pe str. Franceză, respectiv la Piața Sf. Gheorghe. De ce am vrea mai multe statui ale aceluiași personaj? Bine că nu vrea și statuia lui Cuza iar.

2. Florin Codre e abonat la conducta cu bani publici, precum Ioan Bolborea – ambii cu lucrări foarte slabe. Codre a realizat în 2010 o replică dezastruoasă a statuii regelui Carol I din Piața Revoluției, distrusă de comuniști. De ce pupă alte contracte, după așa eșec și după ce s-a dovedit că e țepar?

3. De ce insistă municipalitatea să aglomereze spațiul public cu monumente inutile? Bucureștiul are suficiente statui. Hai să punem frână. De exemplu, Firea mai vrea bust al lui Radu Beligan la Universitate. Și se planifică amplasarea unui monument absolut hidos al Marii Uniri (autor: Bolborea) în Piața Alba Iulia, în 2018, la centenarul evenimentului.

Banii cetățenilor nu contează atunci când sculptorii de curte trebuie să-și motiveze existența și să arate că ar fi utili comunității. Stop monumentelor inutile!#

 

Gabriela Firea vrea statui cu Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu in Bucuresti. Primaria va plati circa 1 milion de euro