Nu știai că avem Piața Francofoniei în București? C’est très mal!

Senegalezi din București și România, suntem bucuroși să vă anunțăm că în Piața Francofoniei din capitală va fi inaugurat un bust al președintelui Léopold Sédar Senghor, care a condus Senegalul între 1960 și 1980!

Da, bustul acesta perfect plasat în fața plăcii cu numele scuarului completează în cel mai fericit mod ansamblul inaugurat în 2013 de primarul general de atunci, Sorin Oprescu. La vremea aceea, am comentat cu emoție evenimentul.

Léopold Sédar Senghor, primul african ales în Academia Franceză, cel care a definit socialismul african și unul dintre cei mai importanți intelectuali ai Africii secolului 20, va putea fi cunoscut și admirat de oamenii care vor trece pe acolo. Problema e că nu prea trece nimeni, zona e pustie.

Autoritățile locale bucureștene adoră să aglomereze spațiul public pietonal. Nu ajungea că venise Oprescu cu niște plăci de marmură și cuburi de piatră care încurcă circulația pietonală (scăzută, ce-i drept), acum au plasat un bust fix în centrul ansamblului de pe colțul bulevardului Libertății cu Calea 13 Septembrie, aproape de Parlamentul României.

Nu știai că avem Piața Francofoniei în București? C’est très mal!