Administrație locală pe pâine!

#‎ILoveS3‬ ‪#‎bucuresti2021‬ ‪#‎orasulinvizibil‬

foto: www.fotografieaeriana.eu

 

Robert Negoiță (PSD), primarul reales al sectorului 3, și-a luat teren de joacă, a pus mâna pe tot bulevardul Unirii, arteră principală a Bucureștiului. Sub pretextul continuării unui proiect de „regenerare urbană” în valoare de 9 milioane euro, Negoiță sparge banii publici pe fantezii multicolore .

Lucrurile stau așa:

1. 2013: Negoiță demarează ILEGAL lucările la b-dul Unirii, arteră aflată în administrarea Primăriei Generale. Curtea de Conturi îi spune că nu e ok.

2. 2014: primarul general de atunci, Sorin Oprescu, îl amendează de 3 ori, în cuantum total de 250.000 lei (bani plătiți tot din bugetul sectorului), Negoiță face 75% din proiect oricum.

3. Cum a „regenerat urban” Negoiță artera asta? A betonat spațiile verzi, a adus pergole kitschoase multicolore care ocupă spațiul pietonal, a pavat trotuarele inclusiv cu dale lucioase, pe care alunecă iarna oamenii și-și rup picioarele, a adus felinare extrem de slabe calitativ, per total a transformat b-dul Unirii într-un trip psihedelic de neînțeles. Cel mai tare e că n-a făcut piste de biciclete, deși avea spațiu la dispoziție.

Nu este acceptabil că Negoiță a fost lăsat să transforme ilegal trei sferturi din b-dul Unirii, iar fostul primar general Oprescu trebuie să răspundă de ce l-a amendat abia la un an de la începerea lucrărilor.

Știți ce realizare frumoasă mai are Negoiță? A mutilat ireversibil una dintre cele mai vechi școli din București – monument istoric – ca s-o transforme în noul sediu al Primăriei Sectorului 3, un proiect execrabil și inutil.

Considerăm că primarul general Gabriela Firea trebuia să mențină b-dul Unirii în jurisdicția Primăriei Generale, unde a fost dintotdeauna, nu să i-l dea finului ei, Robert Negoiță. Ce s-a întâmplat e fix ca atunci când Oprescu și-a adjudecat Piața Universității, pe care a betonat-o ca să poată organiza bâlciuri acolo.

Administrație locală pe pâine!