Până la urmă nu are rost să o negăm, Firea a luat partea automobiliștilor într-o declarație televizată.

Până la urmă nu are rost să o negăm, Firea a luat partea automobiliștilor într-o declarație televizată.

Un prieten a observat că în țările nordice dreapta e cea care susține automobilele, iar stânga cea care dorește eliminarea pe cât posibil în favoarea transportului în comun, bicicletelor și mersului pe jos. De ce stânga la noi susțiune automobilul?

La noi omul de rând lower-middle și chiar lower income class are în multe cazuri o mașină (chiar dacă hărăbăgită) și își rezolvă cu ea multe din probleme de muncă sau familiale. Tipul acesta de om consideră că crossurile si concertele sunt pentru oameni fără griji. Mai ales dacă prestează săptămânal o muncă fizică, cross-ul de weekend nu e distracția preferată a omului cu venit scăzut.

În România, unii oameni la un anumit prag al sărăciei sunt dependenți de mașină. Mulți fac naveta săptămânal până la țară unde își îngrijesc bătrânii și aduc provizii înapoi la oraș. Nu puține sunt cazurile când un om rămas fără casă a petrecut destul de mult timp în mașină, chiar dacă e o Dacie veche, până și-a rezolvat într-un fel situația.

La fel si mersul pe jos, este adulat de un middle class tânăr care fie nu a putut economisi incă pentru un automobil și folosesc preponderent metroul și ocazional taxiul (care este destul de ieftin), fie au automobil dar se afisează pro mers pe jos oricum.

Ca o mică ironie, totuși, pe vremea când Firea era încă la Intact, aceștia blocau Piața Constituției cu concertul Forța ZU. Concertul avea intrarea gratuită.

În continuare credem că ar trebui să înceteze abuzul utilizării Pieței Constituției unde se fac mega-încasări pe concerte ce blochează toată zona Unirii pentu o chirie de nimic dată primăriei.