Nou-veniții sunt periculoși, că strică toate combinațiile.

Partidele mari, speriate rău de scorul bun obținut în Consiliul General al Bucureștiului de USB, au trecut la atacuri jenante, menite să-i prostească pe naivi și să-i descurajeze să voteze USR (Uniunea Salvați România) la toamnă:

1. Victor Ponta, ex-premier, ex-președinte PSD:

„Am constatat și eu că Uniunea Salvați Bucureștiul e o mișcare europeană de extremă stânga, genul Podemos din Spania. Am văzut și eu genul acesta de electorat, am văzut cum s-a votat în Grecia pentru Syriza, genul de mișcări care acumulează votul antisistem, votul împotriva partidelor tradiționale, dar care, când ajung să guverneze, ori fac ca Tsipras, adică o întoarcere ca la Ploiești și tot ce au zis în campanie nu e adevărat, ori iese un dezastru. Dar e clar că mergem și noi în trendul ăsta european, spre o mișcare de extremă stângă. Dacă aveți curiozitatea să îl urmăriți pe Pablo Iglesias, liderul Podemos, care va fi probabil locul doi în Spania, o să vedeți de unde se inspiră Nicușor Dan.”

USB e mai degrabă de dreapta, Tsipras nu a fost la Ploiești, iar Nicușor Dan n-are absolut nicio treabă cu Iglesias. Victor Ponta ori nu a înțeles nimic, ori manipulează ordinar oamenii fără mari cunoștințe de politică și mișcări politice europene. PSD oricum ar fi cel amenințat direct de o mișcare tip Podemos în România, mișcare care nu a apărut încă.

2. Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare PNL:

„Surpriza mare şi dezamăgirea mi-au dat-o alegătorii bucureşteni, care au dat 30% din voturile lor unei formaţiuni care nu înseamnă nimic pentru Bucureşti şi nici nu poate să facă ceva pentru Bucureşti. Doamna Firea este o persoana care putea, si poate, sa conducă cum trebuie Bucureștiul. Dacă ieșea domnul acesta Dan, cum îl cheamă, în fruntea Bucureștiului, sa ne ierte Dumnezeu.”

E surprinzător să auzim așa ceva de la Quintus, ultimul liberal de dinainte de război, zice-se liberal de-al Brătienilor. Să lauzi un exponent al adversarilor politici și ideologici în detrimentul unei alternative pe care PNL a refuzat să o sprijine e reavoință și jignirea propriului electorat, care e anti-PSD și Firea. Nu contează că e foarte în vârstă Quintus, mai mult ca sigur e informat ce se întâmplă. Quintus l-a susținut pe Marian Munteanu (al 3-lea candidat PNL la capitală) și apoi pe Predoiu, al 4-lea candidat, evident perdant.

Așadar, blatul PSD-PNL continuă, USL trăiește, partidele astea vor să fie doar ele la putere pe veci, prin rotație. Nou-veniții sunt periculoși, că strică toate combinațiile. Rușine, nou-veniților!