Atelier de mandale creative

Mandale creativeFundatia Calea Victoriei va invita de marti, 17 mai, ora 19:00, la Atelier de mandale creative pentru a redescoperi bucuria de-a face, de-a lucra cu culori si forme care pornesc din noi, care ne imbogatesc si ne apropie de noi insine si de lume totodata.

 Art terapia este o cale de-a ne reconecta la noi insine cu ajutorul simturilor. Va invit sa experimentam materiale si tehnici specifice artelor vizuale care ne vor „ȋmprieteni” cu imaginea in mod specific si variat.

Fiecare intalnire va fi dedicata unui material cu ajutorul caruia vom dezvolta imaginea mandalei. La finalul fiecarei intalniri, vom discuta despre valentele, calitatile si dimensiunea specifica fiecarui material, atat personal cat si general.

Imaginea este un limbaj care structureaza creierul uman intr-o maniera sensibila si multidimensionala. Mandala este o imagine care, prin dezvoltarea sa radiala, contine si totodata oglindeste atat structura mintii umane, cat si pe cea a celulei, a atomului, a viului, a Universului. Experienta dezvoltarii mandalei trezeste si dezvaluie creativitatea si unicitatea din noi.

Procesul creativ prin care dezvoltam mandala ne pune in contact direct cu asteptarile, emotiile, convingerile si blocajele fiecaruia, eliberandu-ne prin consientizare. Asocierile pe care le creeaza mentalul nostru, emotiile pe care le incercam ies la lumina si pot deveni constiente in procesul dezvoltarii imaginii, precum si al contemplarii acesteia.

Scopul acestor intalniri nu este sa facem picturi si desene care sa fie supuse vreunei judecati sau evaluari profesionale sau sociale. Ȋnvatam sa gandim in alta limba – cea a imaginii, a „plasticii si logicii ei specifice”, a emisferei drepte si, pe cat posibil, a inimii.

Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare competente artistice.

Cursul este compus din 4 intalniri care vor avea ca tema centrala mandala si realizarea acesteia prin intermediul a 4 materiale diferite.

Tema 1: Acuarela

Tema 2: Desen in creioane colorate

Tema 3: Desen monocrom

Tema 4: Acrilic

Lector: Maria Murgu

Data incepere: 17 mai 2016; Ora curs:19:00

Numar ateliere: 4

Cost: 220 ron; Cost studenti si pensionari: 200 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO