Ce fel de apartamente preferă să cumpere bucureştenii – STUDIU

Cumpărătorii din segmentul rezidențial mediu și mediu-plus care apelează la servicii de consultanță imobiliară dedicate preferă apartamentele de trei camere, situate în zone liniștite, în apropierea unui parc și cu acces la metrou, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

 

Studiul analizează criteriile stabilite de 51 de cumpărători împreună cu consultanții HomeFinders și caracteristicile apartamentelor achiziționate de aceștia și reflectă diferențele și asemănările dintre ceea ce-și doresc cumpărătorii atunci când pornesc în căutarea unui apartament și ceea ce cumpără.

În stabilirea criteriilor de achiziție, 60% din cumpărătorii incluși în studiu au fost interesați exclusiv de zone cu acces la metrou. Un alt criteriu obligatoriu este cel legat de suprafață. Cumpărătorii au suprafețe utile minime foarte bine stabilite și nu fac rabat decât pentru 1-4 metri pătrați în minus.
Aceste criterii obligatorii legate de zonă, accesul la metrou și suprafață utilă sunt cele mai importante pentru cumpărători, motiv pentru care ei și le respectă. Pe lângă criteriile obligatorii însă, au intervenit și alți factori care au influențat decizia de achiziție.

Zonele liniștite atrag cumpărătorii. Deși doar 23,5% din cumpărători au specificat la începutul procesului de căutare că își doresc un apartament într-o zonă liniștită, 67% au ales acest tip de zonă.
Existența unui parc în apropierea imobilului este un alt factor de atracție pentru cumpărători, întrucât 65% din aceștia au achiziționat apartamente care au parcuri în apropiere.
Și tipul de compartimentare este un factor relevant în decizia de achiziție. 71% din cumpărători au preferat apartamente decomandate. Tot în proporție de 71%, clienții au optat pentru apartamente cu bucătării închise.

HomeFinders este prima companie de consultanță imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reunește o echipă de 15 consultanți specializați în cele mai importante zone rezidențiale ale Bucureștiului.

sursa-http://www.b365.ro/ce-fel-de-apartamente-prefera-sa-cumpere-bucurestenii-studiu_248952.html#n