cum nenorocești spațiile verzi …

Bulevardul Theodor Pallady e artera aia care te scoate spre Autostrada Soarelui, spre mare. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), unul dintre cei 2 primari de sector aleși în 2012 încă în funcție, te învață cum nenorocești spațiile verzi și cum reduci spațiul pietonal prin turnarea de betoane rozalii, în 5 pași simpli:

1) Smulgi gardul viu, ca să poți turna betoanele. Oricum verdeața asta ocupă prea mult spațiu.

2) Arunci vechile garduri și coșuri de gunoi (încă în stare bună, de pe vremea fostului primar PDL de la 3, Liviu Negoiță) – de ce să nu faci risipă? Doar sunt bani publici.

3) Iei din spațiul pietonal ca să faci loc betoanelor. În condițiile în care trotuarele astea au fost micșorate cu o treime în 2004-2008, pentru amenajarea parcărilor de la bulevard.

4) Așezi cofrajele și torni betoanele rozalii repede.

5) Utopia ta rozalie e gata! Trotuare micșorate și vegetație rămasă care se va usca, deoarece betoanele la rădăcină nu prea sunt ok. Poate pe viitor mai îngustăm încă o dată trotuarele, că e loc!

E ușor să-ți dai seama ce costisitoare sunt toate aceste amenajări absolut inutile. Plus că-s făcute pe repede-înainte, deci prost. Tot ce avea de făcut Negoiță era să întrețină spațiul public și să îl curețe. Nu să facă investiții necerute de nimeni. Chiar și pensionarii de pe la blocuri comentează că nu le plac betoanele rozalii. În mare, însă, cetățenii sectorului sunt ok cu lucrările și trec nepăsători pe lângă ele.

Cartierul Balta Albă și străzile lui erau cunoscute pentru spațiile largi, aerisite, azi încărcate de betoane fel de fel de obstacole. Pentru că minimalismul anilor ’60-’70 și niște amenajări de bun-simț sunt inacceptabile când ai de băgat firme prietene pe treabă.

Dacă betoanele astea nu-s suficiente, nu uita că Negoiță a reușit să nenorocească una dintre cele mai vechi școli din oraș și a mutat acolo inutil Primăria Sectorului 3, iar acum vrea încă un mandat la primărie.