Militari: ar fi bun un pasaj

… una dintre cele mai nenorocite probleme de trafic e aceea din zona comercială Militari, cea în care avem – pe stînga, după pasajul peste Centură, Carrefour și Brico, iar pe dreapta Kika, Hornbach, un „outlet” și parcul de distracții estival Divertiland.

Ca să intri în zona comercială din stînga trebuie să cobori, deci, pasajul peste Centură, apoi să te bagi pe sub el – complicînd și încurcînd traficul auto și-așa nenorocit – și să ajungi, cu greu, pe partea cealaltă a autostrăzii București-Pitești.

Ca să ieși înapoi în București din zona comercială din dreapta – cea cu Carrefour – trebuie să faci aceeași mișcare…

Avem, în această zonă – de-o parte și de alta a Autostrăzii – un hipermarket, două magazine imense de bricolaj, un imens magazin de mobilă, un complex comercial de vînzare cu amănuntul, un parc de distracții imens, plus cîteva reprezentanțe mari ale unor firme.

Zilnic, aici se gîtuie mii și mii de mașini: oameni nevinovați.

De ce – mă întreb, așa, senin – nu se poate construi un pasaj rutier subteran sub Autostradă, astfel încît să ajungi din dreapta-n stînga în cîteva secunde?

O fi greu? N-o putea face, asta, Statul – dar tocmai am enumerat aproape zece entități comerciale masive, generatoare de trafic, care… zic și eu… la o adică… ar putea pune mînă de la mînă să sape, naibii, pasajul ăsta.

Carrefour a săpat acu’ 15 ani un pasaj – e drept – dar e doar pentru accesul la el la hipermarket, atît…