DEGEABA vorbim de modificări de mentalitate, de revoluție socială, de alte lucuri fanteziste care zbânâie din gura propagandiștilor, dacă nu facem ACUM o modificare care să ne pună pe noi în siguranță!

Ne-am săturat să vedem că actuala clasă politică se luptă pe ciolan, inclusiv prin orchestrarea de diversiuni în Piața Universității, lansare de zvonuri false („Arafat ascunde morții!”) și manipulare în presă, să vedem cum se vorbește despre MARI SCHIMBĂRI ISTORICE, și nu se face ABSOLUT NIMIC pentru asigurarea că locurile publice în care milioane de români intră în fiecare săptămână sunt singure!

Cluburile, alături de teatre improvizate și alte locuri de spectacole sunt cele mai periculoase spații publice. Fiindcă sunt mulți oameni în prezența unui decor exorbitant cu lumini și instalații electrice complexe. Patronii închid ieșiri de frica faptului că intră oameni fără să plătească bilet, deși există soluții pentru uși de evacuare alarmate.

Cerem:

1) închiderea tuturor cluburilor, barurilor și locurilor de spectacol improvizate ACUM
2) întocmirea unei liste minime de cerințe de siguranță (e.g. număr minim de uși deschise și neobstrucționate, semnalizare de ieșire, stingătoare, trape de fum etc.)
3) redeschiderea localurilor, UNUL CÂTE UNUL, numai după obținerea certificării că întrunesc condițiile minime.

Nu am fi singura țară care face asta după un incendiu în club. S-a făcut și în UK și în Argentina și au rezultat spații mai sigure.

Nu o să moară nimeni fără cluburi câteva sătptămâni, și nici patronii nu o să dea faliment, decât în cazul în care refuză să implementeze modificările.

Unele cluburi nu se vor mai redeschide niciodată, cum sunt anumite subsoluri cu o scară îngustă din centrul vechi, dar ăsta este și scopul!

DEGEABA vorbim de modificări de mentalitate, de revoluție socială, de alte lucuri fanteziste care zbânâie din gura propagandiștilor, dacă nu facem ACUM o modificare care să ne pună pe noi în siguranță!

Bine înțeles că schimbarea radicală socială este importantă dar este doar un concept în vânt dacă nu putem schimba lucruri simple, clădind spre adevărate revoluții cu efecte de durată.