RATB şterge prosteşte istoria unei zone a Capitalei printr-o redenumire heirupistă.

Atâta s-a putut. Atât poate RATB să facă. Va spoi plăcuțele din stații cu denumirea unui local închis şi va renunța la nişte denumiri logice, istorice.

Un gest inutil, superficial şi prostesc. Să renunți la denumirea stației RATB după locul ăla din Bucureşti – pasajul Mărăşeşti, în cazul ăsta, e o idioțenie. Noua denumire „Colectiv” nu are nicio legătură cu zona şi va contribui masiv la confuzarea călătorilor obişnuiți de zeci bune de ani cu numele de „Mărăşeşti”.

Bătălia de la Mărășești (1917) a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial. De aceea, b-dul Neatârnării din Capitală a fost redenumit, cu sprijinul Regelui Ferdinand, b-dul Mărășești.

RATB şterge prosteşte istoria unei zone a Capitalei printr-o redenumire heirupistă. Dacă tot aprobă autoritățile aşa ceva, de ce nu redenumim podul Mărăşeşti podul Colectiv şi b-dul Mărăşeşti – b-dul Colectiv? Să se lege de noua denumire a stațiilor, nu?

Bravo, RATB, ai rezolvat o problemă majoră. Aşa decizii excelente, mai rar. În rest, transportul în comun din Bucureşti e brici, nu ne putem plânge.

RATB s-a gândit să facă ceva inutil, dar cu care să puncteze la imagine în fața oamenilor care judecă emoțional și foarte simplu, pentru că de obicei RATB primește înjurături deoarece e o companie ineficientă.

 

 

 

În memoria victimelor de la Clubul Colectiv, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a decis ca, începând cu data de 27 noiembrie 2015, staţia “Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniilor de tramvai 23 şi 27, de pe Bd. Mărăşeşti, precum şi staţia “Pasaj Mărăşeşti”, aferentă liniei 312 de autobuze, de pe Splaiul Independenţei, să se numească “COLECTIV”.
Suntem susţinuţi în această decizie şi de mulţi dintre călătorii noştri, care ne-au trimis propuneri în acest sens, într-un gest de omagiu adus tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Clubul Colectiv.